Mikor érdemes abba hagyni a fogamzásgátlót, ha kisbabát szeretnék? Gyógyszer után ki mennyit várt a babára?
Szia.
Ez sajnos nagyon változó. Barátnőm májusban abbahagyta és szeptemberben már teherbe is esett, én lassan egy éve nem szedem és még nem jött a baba.
Szerintem attól is függ milyen régóta szedted előtte.
Én inkább a táplálkozás, szokások (dohányzás, alkohol) megváltoztatását javasolnám mindenképp tervezés előtt.
Igen ez nagyon változó.
Van akinek a gyógyszer után rögtön lesz pete érése, és egyböl teherbe esik. Elöfordulhat, hogy habár megfogan a gyermek, de a méhfal még nem eléggé erös és nem tud megtapadni. Ès sok embernek akár évek is kellenek mire rendbe jön a pete érés.
Amikor már tudjátok, hogy bármikor jöhet a baba, akkor hagyd abba. Ha egy éven belül nem voltál rákszürésen akkor ilyenkor mindenképpen menjél el.
Ès tözzetek ki egy évet, hogy addig nem foglalkoztok a dologgal, ha kimarad a periodus akkor tesztelsz, de ennyi.
Sajnos olyanok vagyunk mi nök, hogy annyira izgatottak leszünk és annyira akarjuk már az elejétöl, hogy teljesen rágörcsölünk.
nőgyógyászom szerint abbahagyom és köv. hónapban akár teherbe is eshetek
endokrinológus szerint 6 hónap
Mi 3 hónapot hagytunk, hogy helyre álljon a rendszer, addig gumival védekeztünk.
Két gyerkőc az első próbàlkozós hónapban megfogant. A harmadik "becsúszott", a második hónapos szünet alatt egyszer csináltuk megszakítással. Természetesen örültünk.
Semennyit le sem tettem
Fogamzasgátló mellett lett a kisfiam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!