Mikor érdemes abbahagyni a fogamzásgátlót?
Ahogy az elöttem író írta, a gyógyszer már az elsö hónapban nem véd, mikortól nem szedi (söt 2-3 szem kihagyásától is teherbe lehet esni). Nincs semmi kihatással a magzattra a gyógyszer, nem kell várni azért hogy egészséges magzata legyen az embernek. Ha gyógyszer melllett lesz valaki terhes sem vetetik el, mert teljesen egészséges baba születik.
DE a hormonháztartást a legtöbb nönél átrendezi a tabletta, sok sok nö szenved hogy évekig nem lesz peteérése, vagy össze vissza lesz a peteérés.
Ha van idötök akkor elég onnantól nem szedni amikortól akartok babát. Ha nincs idötök, mert pl 40 év körüliek lesztek ekkor, akkor hadja abba már most és védekezzetek mással.
Mi párommal 2 éve voltunk együtt, mikor elkezdtünk babáról beszélgetni, és nem láttunk okot hogy ne kezdjünk el rögtön próbálkozni. letettem a gyógyszert, és másfél évet vártunk az elsö babánkra.
Másodikat hamar akartuk 2 év korkülömbséggel, ezért nem szedtem gyógyszert a két gyerek között. Második lányom 3-ik hónapban fogant meg.
Van egy barátnöm akinek mindegyik gyereke elsö hónapban született, és mindig szedett gyógyszert elötte.
Igy igaz ahogy az előttem szóló mondta..
Még annyit tennék hozzá hogy olvastam egy cikket kutatásokról szolt, miszerint azok a lányok akiknek az annyuk gyógyszert szedett teherbeesés elött nagyobb valószínűséggel szenvednek majd hüvelyi folyástól..Hogy mi igaz belőle nem tudom..
3 hónap alatt ürül ki a szervezetből az a sok hormon amit tartalmaz a tabletta.a nődokim mondta mikor mi is babát terveztünk.
Annyit mindenképpen várjatok vele!
a gyogyszer abbahagyasa utan egy menseszt kell megvarni es mar el is lehet kezdeni.
Viszont a gyogyszer folsav hianyt okoz a noknel igy abbahagyasa utan azonnal folsavat kell szedni!!!!az egeszseges kisbaba erdekeben
Igazából tabi után 3 dolog lehetséges:
1. visszaáll minden a rendes kerékvágásba
2. az első hónapban megnő a teherbeesés esélye
3. több hóapig, akár évekig nincs peteérés
Hogy vki melyik csoportba tartozik, azt max a jóisten tudja.
Ha ráértek, akkor elég akkor abbahagyni, mikor már babát akartok.
Ha nem értek rá, akkor szerintem legalább fél-1 évvel előtte érdemes abbahagyni, hogy tuti rendeződjön a ciklus.
Köszönöm a válaszokat. Akkor marad a tabi abbahagyása mostanában, és esetleg óvszer addigis :)
A folsavas kommentet külön köszönöm, majd figyelünk arra is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!