Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Érdemes-e elkezdeni egy évre...

Érdemes-e elkezdeni egy évre a fogamzásgátlót, ha már egy ideje nem szedem?

Figyelt kérdés

2008. júliusa óta nem szedem a fogamzásgátlót, októberben volt egy méhen kívüli terhességem, most telik le a fél éves várakozási idő, de megbeszéltük a párommal, hogy várunk a jövő tavaszi esküvőig, s csak utána próbálkozunk újból a babával.

Érdemes-e elkezdenem erre a kb. egy évre a fogamzásgátlót, aztán abbahagynom, mielőtt teherbe szeretnék esni, vagy ilyen rövid időre nem szabad, mert csak összezavarja a hormonokat, peteérést, mindent???? Nagy dilemma, szeretnék a későbbiekre nézve jól dönteni.

2009. febr. 13. 07:20
 1/5 anonim ***** válasza:
Tényleg dilemma. Egy évig lehet el lehet lavírozni más fogamzásgátló módszerrel. Én ha nem okoz különösebb problémát, hogy mégis hamarabb jön a baba a tervezettnél, nem feltételen ragaszkodnék a fogamzásgátlóhoz. A hormon rendszert elméletileg nem szabadna összezavarni a tablettának, ha az előző abbahagyás után sem voltak ilyen problémáid, akkor most se várható. Igazából semmit nem segítettem a döntésben. Az előnyöket és hátrányokat kellene összevetni és az alapján dönteni.
2009. febr. 13. 07:32
 2/5 A kérdező kommentje:
:) Köszönöm azért. Hát, az az igazság, hogy az elmúlt pár hónapban a gumizást váltogattuk a megszakításossal, de ugye egyik sem az igazi... és a párom szeretné, ha elkezdeném, de azt mondja, hogy ha tényleg nem érdemes, akkor ne, mert akkor kitartunk ezek mellett a módszerek mellett addig, hát, nem tudom.
2009. febr. 13. 08:01
 3/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Az attól függ, hogy milyen fogamzásgátlóra gondoltál (tabl., gyűrű, spirál) és mi a dokid hozzáállása. Egyes dokik szerint kötelező a tabletta befejezése után fél évet várni a babával.

Nekem hüvelygyűrűm volt, ennek az a specialitása, hogy folyamatosan bocsájtja ki magából a hormont, így nem egy napi egyszeri hormonbombát kap a szervezeted, nagyon alacsony hormontartalmú készítmény. A dokim azt mondta, hogy ennél tök fölösleges hónapokat várni a kiürülésével.

Én max. ezt tudom nálatok elképzelni, beszéld meg a dokiddal.

Bővebben itt: [link]

2009. febr. 13. 09:59
 4/5 anonim ***** válasza:
Szerintem attól függ, hogy hogy reagáltál tavaly az előző fogamzásgátlóra. Ha nem volt vele gondod, nem zavarta össze a menzidet, nem maradt ki utána, mikor abbahagytad,nem voltál rosszul tőle, stb. akkor elkezdheted. Ha kimondod, rövidnek tűnik, de azért egy év mégiscsak elég hosszú idő. Nekem például missed ab után írta fel az orvos három hónapra (!), hogy beállítsa a menzimet.
2009. febr. 13. 12:05
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, tablettára gondoltam, a hüvelygyűrűtől és hasonlóktól idegenkedem. Elvileg nem volt gondom a tabletta abbahagyása után, a ciklusaim is maradtak olyanok, mint tablettával, ezért gondolom azt, hogy sok idő, míg a szervezetből kiürül, szóval egy évig szedni, utána meg fél évet várni az ürülésre, az már soknak tűnik nekem.
2009. febr. 13. 18:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!