Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Vannak itt olyanok akik...

Vannak itt olyanok akik fiatalon (20 alatt) tervezetten, vagy véletlenül estek teherbe?

Figyelt kérdés
Történetek érdekelnek hogy kinél hogy alakult. Esetleg el tudta vetetni, védekezés mellett történt, vagy ha meg is tartotta hogyan sikerült a picivel ilyen fiatalon?
2019. jan. 1. 15:55
 1/9 anonim ***** válasza:
45%

23 éves végzős egyetemistaként estem teherbe gyógyszer mellett, még hatra volt a nyelvvizsga és utána allamvizsga, kétség nem fért hozzá, hogy elvetetem. A lehető legrosszabbkor jött, amúgy sem akartam és nem is akarok gyereket a mai napig, tehát jól döntöttem, ma se tennem másképp. Nekem totalisan hazavágta volna az életemet egy gyerek.

Volt szinten egyetemen egy barátnőm, ő viszont nem védekezett és azért lett terhes, de ő sem tartotta meg.

2019. jan. 1. 16:13
 2/9 A kérdező kommentje:
Ez érthető és nem ítélem el az ilyen embereket akik így gondolkodnak. És tabletta mellett hogyan? Nem vetted be?
2019. jan. 1. 16:27
 3/9 anonim ***** válasza:
72%

Egyik osztálytársam lett gimi utolsó évében véletlenül terhes. Simán leérettségizett, mert nyári baba volt, utána anyukája maradt otthon a picivel, így még szakmát is szerzett.

Apuka amúgy rögtön lelépett, de a kissrác már 10 éves, vagány jólnevelt gyerek lett, anyuka pedig rendesen tud dolgozni a szakmájában. Nem bánt meg semmit, mert a szülői segítség miatt gyakorlatilag nem törte ketté az életét a gyerek.

2019. jan. 1. 16:32
 4/9 anonim ***** válasza:
28%
Mit nem ítélsz el? Hogy védekezés nélkül teherbe esett és elvetette? Vagy hogy minden fontosabb, mint a gyereke élete?
2019. jan. 1. 16:39
 5/9 anonim ***** válasza:
79%

Én sem ítélem el, mert mindenki szabadon dönthet arról, hogy elveteti vagy megtartja. Ha akkora bűn lenne, nem engedélyeznék sehol.

Aki meg pláne tudja, hogy soha nem akar gyereket, de besikerül, inkább vetesse el, mint hogy szeretet nélkül cseperedjen fel, lelki nyomorékként. Szóval aki abortusz ellenes, az inkább nyisson egy kérdést, és hordja oda a fröcsögését! Intelligencia kérdése, hogy csont nélkül elfogadjuk -e az embertársunk döntését.

2019. jan. 1. 16:47
 6/9 anonim ***** válasza:
61%

20 éves voltam. 6 éve tartott a kapcsolatom, tervezett baba volt. OKJ-ra jártam, júniusban vizsgáztam, októberben szültem.

Idén lesz 10 éves, apjával 6 éve mentünk szét.

Azóta született még 2 gyerekem a jelenlegi kapcsolatomból.

2019. jan. 1. 17:42
 7/9 A kérdező kommentje:
5# tökéletesen igazad van. Mindenkinek saját döntése van, ha valaki az abortuszt választja akkor azt, senkinek sincs joga ezt megakadályozni, szóval, lelki terrora vagy bármivel.
2019. jan. 1. 18:00
 8/9 anonim ***** válasza:
93%

egy honappal a 18.szulinapom elott szuletett a nagyfiam.20 eves voltam mikor a masodik szuletett.

nemsokara 12 es 10 evesek lesznek.erettsegit estin fejeztem be,majd szakmat tanultam.

dolgoztam 4 evet a 3.elott,ot 27 evesen szultem.

mindharom 1 apatol van,mara sajat hitelmentes lakasunk van,szep eletunk.

parom is tanult tovabb munka mellett mikor picik voltak a gyerekek.nem a szuleink nyakan eltunk,es anyagilag sem tudtak tamogatni minket.mindenunkert magunk dolgoztunk meg.

mostmar kevesebbet dolgozunk,tobbet pihenunk,jarunk programokra mint regen.

egy pillanatat sem bantam meg.

2019. jan. 1. 18:05
 9/9 anonim ***** válasza:
92%

Nem hagytam ki egy szemet sem kérdező. Rendesen szedtem, ez a “vicc”. Ugyanúgy, percre pontosan. És előtte évekig nem volt vele gond.

#4: Először is senkinek nincs joga senki felett ítélkezni! Másodszor javaslom tanulj meg olvasni, ugyanis leírtam hogy VEDEKEZTEM, de ha nem vedekeztem volna és elvetetem, se lenne hozzá az eg világon semmi közöd! Az pedig, hogy a SAJÁT életemben mi a fontos és mi nem, mi a fontossági sorrend azt nem a te tiszted eldönteni, arról majd döntök én köszi. :) Bar nem tudom mi olyan érthetetlen abban, hogy megszerettem volna alapozni az életemet és a jovomet és nem a semmire szülni! Plusz amúgy sem akarok gyereket. Ennyit erről.

2019. jan. 1. 19:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!