Lupus anticoagulans jelenléte mellett esett valaki teherbe?
Persze, a lupus- osok ugyanúgy szülnek, két barátnőm is az, az egyiknek három gyereke van a másik most terhes.
Autoimmun betegség, a szervezet maga ellen fordul, ez mindenféle formában megjelenhet. Az említett barátnőmnek ízületi gyulladások, ízületi fájdalmak képében,, de olvass utána ezt nehéz így elmondani.
Nálam is pozitív a Lupus antikoaguláns. Kétszer is megnézték. Mind kétszer pozitív lett.
Egész terhesség alatt szúrnom kellett a Clexane-t; ennyi volt a hátránya.
A spontán teherbeeséshez nem tudok hozzászólni, mert nekünk eleve csak lombikkal lehet.
Most 4 hónapos a kislányom.
Ez volt az elso teszt?
Mert a lupus antikoagulanst egymas utan ketszer nezik, ha az elso teszt pozitiv (nem akarok hulyeseget mondani, de azt hiszem, hogy 2-3 honap kell legyen a ket vervetel kozott).
Csak akkor szamit az egesz, ha mindket alkalommal pozitiv a teszt. Ha barmikor negativ, akkor nincs semmi gond.
Nekem pl az elso teszt pozitiv volt, az ismetles mar negativ.
Ha valoban van balad problema, akkor verhigitoznod kell majd trrhrsseg alatt. Az a lenyeg, hogy diagnosztizalva legyen es ertsen hozza a kezeloorvos, akkor nincs gond, csak kordaban kell tartani terhesseg alatt es szules utan.
De mand a hematologus elmondja.
Csak azert irom, hogy ne ess ketsegbe, ha ez az elso teszted volt, akkor lehet, hogy semmi bajod.
4-es vagyok.
Ez azert nem igy mukodik, ne temesd magad.
Egyreszt mint irtam, egy pozitiv eredmeny nem jelent semmit, jelenleg epp annyi eselyed van hogy a kovetkezo negativ lesz, mint arra, hogy pozitiv.
Masreszt a lupusz antikoagulans csak egy ertek, nem maga a rendellenesseg.
Keress ra arra, hogy antifoszfolid szindroma.
Ez maga a veralvadasi zavar, ani emelkedett lupusz antikoagulans szinttel jat.
De amig ez nem okoz semmi gondot, addig nem is igen diagnosztizaljak. De olvass utana.
Amugy verrogok kepzodhetnek, azzal jar ez a fajta veralvadasi zavar. Ebbol lehet az ilyenkor azokasos, trombozis, tudoembolia, stroke, terhesen veteles.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!