Már 8 hónapja próbálkozunk a férjemmel. Sajnos eddig
minden hónap sikertelen volt. Van más is ilyen helyzetben?
1/13 anonim válasza:
Lehet pont ezért nem jön össze, mert örlődsz. Nem egy példa volt már erre, az ismerettségi körömben is. Próbálj meg nem görcsölni ;)
2018. nov. 2. 07:05
Érdemes lenne mindenkinek tervezés előtt menni az endokrinologushoz, aki megnézi a hormokat. Nagyon sok párnak probléma manapság, ezzel elébe lehet menni a dolgoknak, ha még nem derül ki semmi, legalább még lehet nyugodni. Egy vérvétel az egész.
2018. nov. 2. 07:21
3/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod, csak, ha az ember tudja, hogy benne van a pakliban, hogy talán most összejött. Akkor nem tudom, hogy hogy csinálják mások, hogy nem gondolnak rá. Tudom, hogy így kéne nekem is tennem, de mensi előtt folyton ezen jár az agyam. A ciklus többi részén nem, csak a végén.
4/13 A kérdező kommentje:
Én csak a helyi egészségházban voltam. Ott egy vérvétel alapján azt mondták minden rendben, de jövőre komolyabb helyre megyünk.
Sokan -és sajnos egyre többen- vannak ebben a helyzetben. Mi 7 évet vártunk a babánkra. El kell indulni a kivizsgálások felé.
2018. nov. 2. 07:31
6/13 A kérdező kommentje:
Istenem, szörnyű lehetett. Megkérdezhetem, hogy mi volt a gond?
Nem értek ehhez a témához, mivel én nem szeretnék gyereket különböző okokból. Viszont nem tudom mennyire igaz, sokat hallottam, hogy ez nagy részben fejben dől el. Példaként egy kolléganőm sztoriját tudom neked mondani: hónapokig próbálkoztak, mivel elég rosszul érintette őket, hogy a tesójának már három gyereke is volt. Aztán beletörődött, hogy nem lesz gyereke, ezért új vállalkozásba kezdtek, gondolta ha nincs gyerek, lesz erre ideje. Pharmatex-szel védekeztek, és a második hónapban terhes lett. :)
Szóval, mint a legtöbben, én is azt mondomm hogy ne görcsölj rá, illetve egy alapos átvizsgálás sem ártana.
2018. nov. 2. 08:52
Egyrészt nem értem a szégyened.Nőgyógyászok mondják, hogy egészséges pár esetén is kb 1 év az átlagos mire össze jön a baba.Szóval még mindig nem vagytok semmiről elkésve csak hozzátok az átlagot. A nők zöme nem az első,második ciklusban esik teherbe.
30 alatt 1 év után ajánlott a kivizsgálás és még úgy is lehet,hogy semelyikőtöknek semmi baja.
35 felett fél év után.
Mi két évig vártunk hátha összejön természetesen anélkül, hogy vizsgálódnánk.Mikor már elfogyott a türelmem és kezünkbe voltak az első vérvételi és egyéb papírok meg terhes lettem:) Nem mondom ,hogy várj ennyi időt ,de még parázni sincs miért.
Amúgy a ciklusaim második felében én is mindig rákattantam, bármennyire nem akartam.Szóval értem mit érzel.Kitartás.Jönni fog a baba.
2018. nov. 2. 10:52
#5 gyakorlatilag minden: IR, PCO, pm. alulműködés, trombózis hajlam, petevezeték elzáródás, méhfejlődési rendellenesség, méhnyak elégtelenség, immun összeférhetőség a férjemmel
2018. nov. 2. 10:59
Én is így voltam egy idő után. Először meg voltam bizonyosodva h mivel fiatalok vagyunk mind a ketten a párommal ezért egy két hónapon belül terhes leszek. De ahogy telt az idő egyre jobban kezdtem rákattanni és begörcsölni h valami baj lehet. Aztán nagyjából 2év után elindultunk kivizsgálásra. A vérvétel egy kis progeszteron hiányt mutatott, erre szedtem gyógyszert, aztán átjárhatósági vizsgálatra kellett volna mennem, de addigra összejött a baba. Nagy volt az öröm mondhatom kb 2hétig, mert aztán kiderült h már nincs szívhangja 8 hetesen a magzatnak. Aztán irány a kórház hopsz egy küret és volt baba nincs baba. Ennek 2 éve. Váltottunk azóta egy pár dokit mert mindenki elküldött azzal h jajj még fiatalok vagyunk próbálkozzunk majd összejön. Csak azért lassan kifogy az ember az időből és az a felháborító h ne ő mondja már meg mikor akarjak gyereket! Szóval most ott tartunk h találtam egy dokit aki foglalkozik is velem. Nemrég volt laparoszkópiám amikor kivették az egyik petevezetékem mivel tele volt folyadékkal és az előző dokim azt momdta h ő inkább nem nyúl hozzá. Illetve átnézték, hogy átjárható-e a másik és az szeremcsére atjárható. Szoval most várjuk a felépülésem aztán azt mondta a dokim most essünk neki mert most nagyobb az esély a teherbeesésre. Szóval a 8 hónap az szerintem semmi ahhoz kepest mások mennyit várnak. Úgyhogy fel a fejjel és próbálkozzatok. Aztán ha úgy érzed h menned kell kivizsgáltatni magatokat akkor ne hagyd elteríteni magad.
2018. nov. 2. 14:03
Kapcsolódó kérdések: