Mit szóltak a kollégáid, mikor kiderült, h terhes vagy?
Én egyet értek az ötössel, még akkor is, ha rommá pontoztok engem is. Van tökéletes időpont. Nem kell negyven éves korig várni, de azert ne adjuk már elő, hogy teljesen normális úgy szülni, hogy nincs ház, és odaszülök a szülők nyakára, vagy egy albérletbe. (nyugodtan pontozhatják lefelé az albérletbe szülők sokasága (:
2018. okt. 12. 21:38
12/18 A kérdező kommentje:
Én nem pontoztam le senkit, de én aztán nem a szüleim nyakán vagy pénzén élek már vagy 10 éve, ahogy a férjem sem. Lesz házunk, mert gyűjtünk rá, csak mivel nem módos családból jövünk, ezért nem sikerült 30 éves korunkra összegyűjteni egy házra valót. Ha arra várnék, az még vagy 5 év lenne, nem értem egészen az összefüggést amúgy sem, csak gondoltam leírom, h nem attól lesz valaki jó szülő, h háza van
Ha ennyire biztos vagy abban amit csinálsz, és neked jó szülni ház nélkül is, akkor nem értem minek gondolkozol mégis ilyeneken, minek akkor ez A kérdés.
2018. okt. 13. 07:52
Sztem egy munkahelyen sem örülnek neki, ha ilyen hamar kiesik a munkaerő. Hisz nem azert vettek fel, hogy dolgozz max egy évet utána meg kiess 2-3 évet és fizessenek utánad, plusz vagy elvegzik a te munkád a kollegak, vagy megint jön egy új ember. Mondjuk van ahol ezt 5 év után is rosszallnák. :)
Itt az a kérdés, hogy szeretnél-e maradni ezen a munkahelyen gyed/gyes után is? Ha szeretnél, akkor még várnék. Ha nem, akkor mindegy.
2018. okt. 13. 08:43
Nincs garancia arra hogy ha maradsz még a munkahelyen x évet akkor majd biztos nem mondanak fel neked ha visszamész vagy még hamarabb. Nézzük forditva. A munkáltató sem sajnálná a kérdezőt ha el kellene bocsátania, hogy jaj dehát most vettem fel fél éve... Ez kiszámithatatlan. A munkáltató amikor felvett feltételezhette hogy lesz a közeljöbőben baba hiszen 30 körüli házas nő vagy. Ha most összejön a baba gondolom még egy fél évet dolgoznál, addig te is meglátod hogy viszonyulnak hozzád. Mikor eljössz szülési szabira már tudni fogod visszavárnak e vagy sem.
2018. okt. 13. 09:10
16/18 A kérdező kommentje:
A feltett kérdésben nem az áll, h vajon szüljek-e ház nélkül, ezt már ti kevertétek bele, szóval köszönöm kedves kommented, de szerintem ezentúl is van létjogosultsága az eredeti kérdésemnek aminek a témája ezentúl is a munkahely és a kollégák.
Komolyan nem értem minek jó az valakinek h idejön és kiosztja a kérdezőt, csak mert neki van háza. Nem attól leszel boldog ember és úgy tűnik a szövegértést sem adják hozzá
Fél éve vagy ott, lehet még fél év mire teherbeesel, akkor plusz a szülési szabadság előtt ott töltött hónapok, és máris nem fél év múlva mész el onnan.
Azért annyira ne legyél biztos benne hogy pikk pakk sikerül mert nem nincs rá garancia.
2018. okt. 13. 13:26
18/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ezzel is tisztában vagyok, írtam is fentebb. De mivel ha csak egy éven belül jön össze, nem lenne értelme a kérdésnek, ezért nem is erre irányult a dolog, hanem arra az eshetőségre, ha rögtön összejön...
Kapcsolódó kérdések: