Mit szóltak a kollégáid, mikor kiderült, h terhes vagy?
Szerintem ezen ne görcsölj. Ez csak egy munkahely...
2018. okt. 12. 16:33
Az én kollégáim nagyon örültek, végigizgulták velem a babavárást, a szülést, azóta is gyakran beszélünk.
Te is ìrod, hogy tökéletes időpont sosem lesz. Nehogy már az tartson vissza, hogy mit szólnak a munkatársak!
2018. okt. 12. 16:36
Egyrészt de, van tökéletes időpont. Másrészt nem mindegy, mit mondanak azok a legbensőbb magánügyedről, akiket 6 hónapja ismersz, és legalább egy évre ott is hagysz?
2018. okt. 12. 16:42
4/18 A kérdező kommentje:
És mégis mi lenne a tökéletes időpont? Mert még ha lenne is, sincs rá garancia, h akkor össze is jön a bébi...
4
Mi lenne a tökéletes időpont? Számodra? Én azt honnan tudjam.
Azt tudom, hogy nekünk volt 4 tökéletes idpont, amikor anyagilag, érzelmileg, erőforrásban és karrierben is tökéelets volt minden: abból lett a 4 gyerek.
A sosincs tökéletes időpont egy lózung, ami elfedni hivatott a tervezés, a felkészültség hiányosságait és maszatolja a felelősséget.
2018. okt. 12. 16:53
6/18 A kérdező kommentje:
Szerintem még az a rossz hozzáállás, ha 40 éves korukig nem szülünk, mert várjuk a tökéletes időpontot. Én nem látok semmi rosszat abban, h reálisan ki merem mondani, igen, anyagilag és érzelmileg minden oké, persze nincs még saját házunk és az is lehet, h ha csak 10 év múlva szülnék, jobb karrierem lehetne, de nem várok tovább a tökéletes időpontra, mert mi a garancia rá, h mire összejön a terhesség és megszületik a baba, már nem éppen "nem tökéletes a helyzet", mert mondjuk elveszíti a férjem az állását vagy ilyenek. Mindegy, ezen most nem szeretnék vitatkozni, biztos vagyok benne, h az első gyereked születése előtt te is tele voltál kérdésekkel és nem esett jól, ha más, talasztaltabb anyukák azt mondták, ez hülyeség és felelősség hárítás
Kérdező, nem kell 40 éves korig várni az első gyerekkel, ez fel sem merült.
Igen, voltak kérdéseim, nem kevés. De megvártam a számomra tökéletes pillanatot, azaz nem hagytam, hogy elhitessék velem, nincs olyan.
2018. okt. 12. 17:20
Nem egy barátnőm/kollégám van aki kivárta a "megfelelő időt". Épitgették a karriert, házat vettek, felújitották, jól berendezkedtek és most hogy eljött az "idő!" nem jön a baba. És nem 40 évesek. Ha úgy érzitek itt az idő, akkor vágjatok bele. Megfelelni kvázi idegen embereknek a legnagyobb hülyeség. A mai rohanó világban lassan szó szerint áldás már egy kisbaba.
2018. okt. 12. 17:31
9/18 A kérdező kommentje:
Kapcsolati szempontból itt az idő, két éve házasodtunk, közeledek én is a harminchoz. Gyedet is fogok eleget kapni, mert már jópár éve dolgozom. Az egyetlen ami zavar, h ennyit euj vagyok ezen a helyen, ugyanakkor én is kicsit jogtalannak érzem, h a munkáltatóm miatt ne lehessen gyerekem, amikor minden más körülmény megfelelő. Ezért voltam kíváncsi rá, h nálatok h reagáltak a munkahelyeteken a terhesség hírére, ez volt a fő kérdés
Én még fél évet sem töltöttem az új munkahelyen amikor terhes lettem.
Már terveztük, amikor jött az új munkahely lehetősége és mivel ki tudja mennyi idő, amíg összejön a baba így párhuzamosan történtek a dolgok.
Nem örültek. Átverve érezte magát a főnök. Szóval nem várnak vissza.
De mint fent írtam, akár évek is telhettek volna el mire összejön a baba.
2018. okt. 12. 18:19
Kapcsolódó kérdések: