Miért érzek így? Velem van a gond?
Párommal rég óta együtt vagyunk, de úgy gondoltuk, hogy amíg nem biztos a baba háttere, addig várunk a picurral. Rendeződött minden, egy-két simítás már csak az életben, és jöhet a csöppség. Viszont, ha arra gondolok, hogy bennem fog növekedni, hogy jól megnövünk mindketten, hogy mocorogni fog, rugdosni, akkor valami félelmet érzek. Imádom a gyerekeket, családban is van, baráti társaságban is. Le sem veszem róluk a szememet, játszunk, csörgőzünk, etetem, pelust cserélek. Szóval semmi mástól nem félek, csak magától a terhességtől. Úgy tudnám megfogalmazni, hogy a testemben egy másik test él mocorog növekszik, és belegondolva a rosszullét kerülget. Barátnőm mesélte, hogy vannak csodás szakaszai a várandósságnak. Amikor csuklik, amikor rúg, amikor először mocorog.
Azt érzem velem van a baj. Csodás maga a gyermekvállalás, a családalapítas.
Miért furcsa ez nekem?
27 éves vagyok.
Kérlek meséljétek el nekem az első várandósságotokat. Mit éreztetek? Milyen volt, mikor először megmozdult? Milyen érzés az a 9 hónap? :)
Úgy gondolom hogy majdnem mindneki fél valami miatt,magától a terhességtől vagy a szüléstől akár a felelőségtől és stb...
Annyit tudok hogy segíteni hogy leírom nekem milyen érzés...
Nos hát igazából mióta tudom hogy megfogant idebent azóta valahogy boldogságot érzek mégha egy rosszabb napom is van, maga a tudat hogy ő van engem boldogá tesz. Eleinte ugye csak maga a tudat volt, nem éreztem, nem voltak külső jelek. Viszont 2hete éreztem először a mozgását amire számomra nincs megfelelő szó hogy mit is éreztem. És ez napról napra ahogy neki a mozdulatai és rugásai erősebbek lettek bennem ez az érzés. Engem örömmel és boldogsággal tölt el az ő a
kis mozdulatai. Egyszerűen számomra elmondhatatlan hogy mennyire jó érzés érezni őt. És örülök hogy az én testembe növekszik napról napra. Minden este mikor már aludni keszülök alig várom a másnapot hogy újra érezzem a kis rugásait, mozgását.
Szóval engem ez a dolog teljesen magával ragadott.
(Amig ezt leirtam, folyamatosan rugdosot😍)
Természetes szerintem, hogy tartasz ettől Vannak ilyen típusú emberek, akik erre is gondolnak, sőt inkább túlgondolják ezt a dolgot. Nem tudom eldönteni igazából, hogy azért félsz ettől mert félted a tested (pl mert túl sok rém sztorit hallottal a striákrll stb) vagy mert igazából meg nem állsz rá teljesen készen. Más az ha más babáját gondozod vagy töltesz el velük fel napot és más a sajatod aki 0-24
Az én terhességem (26 vagyok) 16 heti hányassal indult, de amint megmozdult mintha elvágtak volna mindent. Amúgy sokan mondják h ez a rossz időszak addig tart, míg nem érzed mozogni a babát... ki tudja, nálam bejött.
Nem aggódtam a testem miatt, striaim sem lettek. Apukának folyton mondtam h NA MOST MOZOG! Persze mire odaért már nyugi colt de néha elcsípte. Igazából ez akkor is már tok természetes, nekem jó érzés volt, h ott növekszik a kis csöppség. Aztán a genetikain láttam az arcát. Hát konkrétan az apjáról néztünk uh-t.... :D onnantól kezdve még személyesebb volt a dolog. Most is kikopott apja.. 6 hónapos lassan.
Aki varandos mindig azt mondja, h miért hívjuk ezt áldott állapotnak hisz többnyire terhes a dolog de hiszed vagy sem, lehet amúgy én vagyon hulye szadista de nekem hiányzik. Még a rosszat is vallalom, h ezt az érzést újra éljen. Mert igen sírtam a 36. héttől h a tököm tele, sehogy nem kényelmes de megérte. Az első 3 hónap tömény szívás is megerte a kicsivel. Mert minden nap egyre ügyesebb és a te részed. Hazudnék ha azt mondanám h én vagyok a tökéletes anya típus, mert nem. Az első hetekben semmi anyai érzésem nem volt, most se sok de imádom őt.
Remélem lesz benne meg reszem. :)
Remélem nem túl katyvasz de estére már amőba vagyok 😅
Köszönöm az eddigi válaszokat! :)
Nem a testemet féltem, nem a plussz kilók aggasztanak, sem a maradandó részek. Egyszerűen az érzés, hogy bennem nő. Azt mondták, akiknek elmondtam a félelmemet, hogy az anyai ösztön ezt mind el fogja tüntetni a fejemből :)
Az elso terhessegem elso fele borzalmas volt.
Rettenetesen feltem, mert elotte elveteltem, es mindenfele rossz gondolat es erzes kavargott bennem. Feltettem.
Rajott erre az, hogy a 16. hetig hanytam, felkelni sem tudtam, allando hanyingerem volt, enni sem birtam.
Nekem nem volt jo erzes, hogy van egy “idegen” dolog bennem.
Aztan megszoktam, utana mar jo volt a terhesseg, de az egesz terhesseget nem szerettem.
Alig vartam, hogy kint legyen, es ne kelljen izgulnom, hogy mi lehet vele odabent.
Szoval nem kedvencem a terhesseg, de a vegeredmeny karpotol! :)
Ki kell birni!!!! Az anyak erosek! :)
Figyu! Ne parázz! Nem a kis Alient fogod kihordani! A saját pici babád, a szerelmetek "eredménye" fog növekedni bennem.
Higgy az előttem szólóknak, minden okés lesz érzelmileg.
Sok sikert!
37 hetes vagyok es ugyanilyen aggodalmaim voltak. Aztan,mikor megmozdult annyira valossa valt de tobbe nem ugy gondoltam ra,hogy furcsa es azota sem. Nagyon szeretem,mikor reggel arra kelek,hogy mocorog es a tenyerem alatt erzem :) pedig nekem aztan szornyu volt ez a par honap,ami nyavaja johet jott is (emelyges,fejfajas,szedules,hanyas,aranyer,fogaim romlanak 2x kellett miatta antibiotikum,hajam kihullott vitamint pedig szedek es egeszsegesen eszek,cukros lettem,kirepedtem,20. Het ota vizesedek,korhazban is voltunk 2x es meg sorolhatnam hosszasan).
Egy szo,mint szaz nem biztos,hogy eleted legkellemesebb elmenyei varnak rad,csak mert a szomszed Juci meg kivanos sem volt vagy,hogy te is ugy eled meg a csuklast,mint a vilag legcukibb dolgat (aranyos de pl engem kicsit zavar,mikor mar tizedszer csuklik fel oraja) de maga a tudat,hogy egy uj elet novekszik benned karpotol kozben. Aztan mikor megszuletik meg nem tudok nyilatkozni en rettegek foleg,hogy fobiam van a korhazaktol de arrol is ilyen nyiltan fogok beszelni az fix.
Nekem (pontozzatok le nyugodtan) fizikailag nem eletem legszebb idoszaka,jelenleg is a reflux miatt ugy erzem kilyukad a nyelocsovem es mar 1.5 honapja nem aludtam egy jot (es meg meddig nem is fogok😄).
Viszont erzelmileg ugy gondolom a legcsodasabb erzes,hogy anyuka leszek,egy kicsiny eletrol gondoskodhatok majd es azt hiszem a gyermekem szuletesekor en is ujja szuletek,valaki szamara a mindenseg leszek,a menedek,a biztonsag,a tamasz es ez viszont erot ad minden alkalommal,mikor maga a terhesseg igenis ,,teher"
Mikor ott leszel a picikeddel a szived alatt mar neked sem lesz furcsa 😊
Remelem segitett a valaszom,szep estet 🤗
Mieőtt terhes lettem ezeken görcsöltem én is.. Meg azon hogy fura lesz-e a szoptatás..
Meg, higy nem lesz-e bizarr
Barátnőm ugyanezeket kérdezgette. Amikor vártam a lányomat, szóval ha nem is mindenki tart ettől.. De sokan.
Amikor terhes lettem és mozogni kezdett... A világ legtermészetesebb dolga volt. Nem éreten furának
A szoptatást sem
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!