Lehetséges így a lombik?
A kérdésem összetett: Milyen esetben fordulhatunk a lombik programhoz? Mikortól állnak szóba velünk, ha ilyen probléma merül fel.
Párommal nagyon ritkán vagyunk együtt, mert fájdalmas nekem az együttlét, és van, hogy ő el sem élvez. Foglalkoznának velünk ilyen esetben, ha a lombikot választanánk, vagy elhajtanának a fenébe minket, mondván, hogy más pároknak ennél súlyosabb problémájuk van a gyermekvállalás ügyében?
Előre is köszi a válaszokat.
Nem gondolnám, hogy ilyen esetben csinálnak lombikot, pláne nem államilag támogatottan.
De nem is értem, miért kellene ehhez lombik. Ha csak annyi a gond, hogy nem tudtok normálisan szexelni, de amúgy egészségesek vagytok (neked van ovulációd, a partnerednek meg elfogadható a spermaképe), akkor egy sima inszemináció is megoldás lehet, nem kell ehhez lombik.
Amúgy meg: ilyen fiatalon titeket nem zavar, hogy nincs szex? Ha neked fáj, akkor elhiszem, hogy téged nem....na de a párod? Nem gondolkodtatok még mondjuk szexuálpszichológuson pl? A fájdalmas szexnek legtöbbször lelki oka van...
Első vagyok!
Igaz mi meg csak ebben a honapban kezdtunk el probalkozni a mi modszerunk, hogy kezimunka vege fele, pont mielott elmenne berakja. Ennyi idot kibirok en is a fajdalommal.
Egyebkent mar voltam eztel orvosnal, azt mondta, hogy csak nem vagyok elegge “nedves”. De ez hulyeseg, mert az eg vilagon semmi problemam nem volt amikor is elkezdett egyszercsak szornyen fajni a szex, minden pozban. Olyan mimt ha egy kessel dofogetnenek oda bent, pedig az eg vilagon semmi egeszsegugyi problemam nincs.
Utolsó: biztos nincs semmi nogyogyaszati baj? Mioma? Endo? Esetleg változott valamit a kapcsolat mielőtt fájdalmat lett az együttlét? Privát is jöhet nyugodtan
Lele
Semmi. Mar mindenre kivizsgaltattam magam kb, tobb orvosnal is. De mindenkina “nedvesseget” tudja csak felhozni peldanak.
En viszont nem hiszem, hogy egyik napra a masikra valami megromlik es ennyire faj. Az egyik orvos szerint tul nyafka vagyok. Hat koszonom.
Meddőségi központban egy év sikertelen próbálkozás után állnak szoba veletek, utána kivizsgalnak. A kivizsgálás eredményétől függően döntenek arról, hogy az adott esetben milyen kezelésre van szukseg.
Tehát lombikot a ti választásotok alapján nem csinálnak.
Én mindenképp javaslom a kivizsgálását, lehet kiderul valami, amit egy egyszerű kezeléssel helyre tudnak hozni.
Lombikos anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!