Hormontartalmú vagy hormonmentes spirál?
Tapasztalatokra vagyok kíváncsi,akiknél bármelyik spirál van/volt.
Szeretnék spirált,de még nem tudtam dönteni.
Orvos véleményét is kikértem.
Mindkettőnél elmondta az előnyét,hátrányát.
Pl.hormontartalmú spirál esetében vérzéskimaradás lehetséges vagy a hormonmentesnél erősödhetnek a menstruációs fájdalmak,vérzés.
Ezekkel tapasztalat valakinek?
Mindkettőnél majdnem 100%-os védettséget mondott,mint a tabletta esetében is.
Köszönöm.
Bocs, hogy offolok, de a spirált nem javasolnám, rengeteg probléma van miatta, mert egyrészt folyamatos enyhe gyulladást okoz, ezért véd, másrészt meg a fonal miatti folyamatosan bekerül mindenféle kórokozó a méhbe, mert állandó összeköttetés van a hüvely és a méh között.
Ami sokkal kevésbé veszélyes, az a hüvelygyürü, ennél nincs meg ez a fertözésveszély, és ugyanolyan hatásos, mint a tabletta, természetesen ha szabályosan alkalmazzák.
Nekem volt mind a két féle. Hormonmentes kb 7 évig. Nekem semmi gondom nem volt vele, de az igaz, hogy a vérzés erősebbe vált, amíg használtam. Egyszer sem kaptam semmilyen fertőzést. Teljesen megbízhatóan működött.
Most hormonos spirálom van, mirena. Kb másfél évig minden oke volt, a menstruáció nem jelentkezett. Igaz, szülés után közvetlenül, kb 2 hónap múlva kaptam meg. Még mindig szoptatok, lehet, hogy amiatt sem volt vérzés.
Most viszont vérezgetek, vissza is kell mennem a dokihoz.
Egyéb gondom, pl libidó csökkenés nincs.
Köszönöm a válaszokat.
Még várom a tapasztalatokat 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!