Hormonmentes spirálról mi a véleményetek? Milyen fajták vannak most forgalomban? Mennyibe kerülnek?
Mi miatt nem szeretnél hormonost?
Sokkal jobb, mint a "sima" spirál.
- Megbízhatóbb (A sima spirál pearl indexe 1 körüli, a hormonosé 0,1)
- Míg a sima spirál általában erősebbé, hosszabbá, görcsösebbé teszi a menzeszt, addig a hormonos spirál mellett nem jelentkezik vérzés, vagy csak gyenge pecsételés
- A sima spirál fokozza a kismedencei fertőzések kockázatát (ami súlyos esetben tályoghoz vezethet), míg a hormonos nem
Kicsit azt érzem mostanában, hogy ha valaki azt hallja, hogy valamiben hormon van, akkor az már kb. az ördögtől való, holott ez azért nem így van. Plusz mindenki a kombinált tablettákhoz hasonlítja, holott a kettőnek semmi köze nincs egymáshoz.
- Egyrészt a hormonos spirál jórészt helyileg, a méhben fejti ki a hatását, a véráramba nagyon-nagyon csekély mennyiségű hormon jut be, így a szisztémás mellékhatásai eléggé elhanyagolhatók
- Míg a tabletta az ovulációt akadályozza meg, addig a hormonos spirál a méhnyálkahártyára kifejtett hatással véd
- A fogamzásgátló tabletták legveszélyesebb és legrettegettebb szövődményeitől (mélyvénás thrombosis, tüdőembólia, stroke, infarktus) mentes, mivel nem tartalmaz ösztrogént, csak gesztagént
- Véd a méhnyálkahártya rák ellen
Minimum 7 olyan, egészségügyben dolgozó kollégát ismerek, akik hormontartalmú spirált használnak, ebből 3 szülész-nőgyógyász doktornő, 3 nőgyógyászati területen dolgozó, de nem orvos és 1 nem nőgyógyászati területen dolgozik. Olyat egyet sem ismerek, aki sima spirált használna.
Személy szerint (szintén eü. dolgozóként), ha spirál mellett döntenék, csak és kizárólag hormonosban gondolkodnék.
Tudom, hogy nem a kérdésre válaszoltam, és elnézést kérek érte, csak azért szerettem volna leírni, mert sokan teljesen alaptalanul félnek tőle. Ha neked nem is, hátha másnak hasznos lesz a válaszom.
Szülés után a Mirena vagy a Levosert van, mindkettő 40-50 ezer forint közötti áron, 5 évig lehet fent.
Nem szült nőknek van a Jaydess, az kisebb méretű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!