Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Milyenek a hormoneredményeim?...

Milyenek a hormoneredményeim? Nagyon rosszak?

Figyelt kérdés

A 3. napi vérvételi eredmények:

ösztradiol: 129.1 pmol/l

testosteron: 1.49 nmol/l

progeszteron: 3.8 nmol/l

prolaktin: 625 mU/l

LH: 5.5 U/L

FSH: 3.3 U/l

TSH: 2.14 mU/l

És a 21. napi:

ösztradiol: 513.3 pmol/l

testosteron: 2.01 nmol/l

progeszteron: 6.0 nmol/l

prolaktin: 440 mU/l

LH: 13.7 U/L

FSH: 4.3 U/l

Leírom még azt is, amit a leletemben írt az orvos:

Rendes nagy ut, szabad körny.

TVS: 57x60x103 mm-es uterus. Endometrium: 13mm. J. ov. 42x24 mm-es, B. ov. 30x23 mm-es, mindkettőben számos piciny folliculussal, főleg a jobb oldali PCO-s jellegű.

Az orvosomhoz majd május 23.-án kell visszamennem az eredményekkel, akkorra kaptam időpontot, de jó lenne addig is tudni valamit.

Szerintetek PCOS-m van? Én eddig nem gondoltam hogy az lehet, mert rendszeres a menstruációm, mindig időben megjön, nem szokott kimaradni. Már több mint 1 éve próbálkozunk, de nem akar összejönni a baba, ezért mentem orvoshoz.

2018. máj. 4. 21:06
 1/5 anonim ***** válasza:
62%
Inzulin jó lett volna. Van idő 23-ig, én a helyedben csináltatnék egy inzulinterhelést, hogy annak is meglegyen addig az eredménye. PCOS gyanúval fontos. (A hormonokhoz én annyira nem értek, hülyeséget meg nem akarok írni) PCOS nincs IR nélkül, emiatt fontos az inzulin.
2018. máj. 4. 21:15
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Inzulin terhelés mindenkeppen kell. De ez tipikusan pcos jellegű labor.
2018. máj. 4. 21:36
 3/5 anonim ***** válasza:
78%
En a progeszteronodbol kapasbol azt mondom, nem volt peteresed. A tobbihez nem ertek. Drukkolok, hogy sikeruljon a baba!
2018. máj. 4. 21:41
 4/5 A kérdező kommentje:
De inzulin terheléses vizsgálatra csak a nőgyógyász adhat beutalót? Vagy hol kell kérni?
2018. máj. 4. 22:16
 5/5 anonim ***** válasza:
47%
több az ösztrogén sokkal mint a progi a 3.napi ban a 21. napon is én még pm alulműködésre gyanakszom
2018. máj. 4. 23:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!