Inzulinrezisztencia- ezek az értékek mennyire rosszak? Hogy fogok így teherbe esni?
Éhgyomri cukor: 5,7
30 perc: 7.9
60 perc: 6,9
90 perc: 5,4
120 perc: 6,9
Inzulin:
0 perc: 12,60
30 perc: 62,60
60 perc: 71,10
90 perc: 71,70
120 perc: 103,00
Nem a legszebb értékek.
Teherbe esni pedig úgy fogsz, hogy
1. életmódot váltasz - 160g CH diéta, amit életed végéig tartani kell, hogy ne forduljon át az inzulinrezisztencia cukorbetegségbe
2. elkezdesz rendszeresen mozogni
3. Szeded az endokrinológus által felírt metformin tartalmú gyógyszert
Köszönöm a válaszokat! Nagyon szeretnék kisbabát, és mindent megteszek.
4 napja írták fel a metformint, 2x 500 mg-ot kért először az orvos, aztán hat hét múlva ellenőrzés. Nagyon megy a hasam tőle, és nagyon hányingerem van, de remélem ez majd csökken. Szerintetek a metformint azt mindig szednem kell majd?
Tegnap meg ma bevásároltam, teljes kiőrlésű liszteket, meg xilitet és eritritet vettem. Valamint gyümölcsöket. Nagyon oda fogok figyelni, mert a kisbabáért mindent meg szeretnék tenni.
A Metformint úgy próbáld meg, hogy egy hétig csak napi egyet szedj, lehetőleg este. Utána emeld az adagot 2x1-re.
Ha ez sem használ, és továbbra is fennáll a hasmenés, hányinger, akkor meg lehet próbálni az XR fajtáját, azt van, aki jobban bírja.
Szia!
Az én inzulin értékeim hasonlóan alakultak, mint a tiéd:
0': 12,4
60': 99,7
120': 65.2
Ez 20 kg fogyás után.
Az endokrinológus 3X500 mg Meforalt írt fel.
Mire meglett az eredmény, és kiváltottam a gyógyszert pozitív lett a tesztem. :) Még a vizsgálat előtt sikerült a kislányunk.
Azóta is odafigyelek az étkezésre, a gyógyszert pedig a 12. hétig szedtem.
Azóta 31 hetes kismama vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!