Inzulinrezisztencia megakadályozza a teherbeesést? Értékek lent.
Sajnos igen. Ilyen esetben kapsz gyógyszert és szígorú diéta van, valamint rendszeres testmozgás kötelező!
Nekem is van, én a mensmentisbe járok. Most vagyok 8+4 hetes, szóval ha kezelve van, minden rendben lesz.
Már a 0 perces inzulinod is magas, annak 5 alatt kell lennie, a 14 már nem jó. A 120 perces pedig 25 körül jó, szóval a 3-szoros érték azért kicsit túlzás. Tény, hogy magas ez is, ez egyértelműen IR. TSH-d mennyi? LH/FSH arány? Ilyen eredmények mellett csodálkoznék, ha azok rendben lennének. Megírod? Kaptál-e gyógyszert? Tisztában vagy-e a diétával, amit az IR-eseknek kell csinálnia? Mert ha nem, szívesen segítek neked. Azt tudnod kell, hogy ez egy életmód váltást jelent és csak a hármas kezelés segít együtt, a diéta+gyógyszer+sport. És sajnos ez nem olyan, hogyha az ember teherbe esik, akkor onnantól már nem kell diétázni, ez egy életre szól.
És igen, megakadályozhatja a magas inzulin a megtapadást, tehát egyértelműen felelős lehet a meddőségért.
Nem akarlak elkeseríteni, de a jó triglicerid, koleszterin, meg a májfunkció nem jelent semmit az IR-nél. Az LH/FSH nagyon nem jó, annak az aránya 1:1 kéne legyen.
"A PCO-sbetegek kivizsgálásakor az FSH/LH arányt is nézik. Ez az arány normálisan kb. 1:1, ha az LH értéke magasabb, a PCO diagnozisa valószínű."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!