Létezik, hogy 12. héten érzem a picuri mozgását?!
Azt kifelejtettem, hogy idióta kérdéseket nem kérek!
Ha te 100%-ig biztos vagy benne, minek erről kérdés??
Mint egy zöldcitrom (lime), ekkora méretű most a pocakodban 12 hetes magzatod. Ebben az időben az ülőmagassága 55-60 mm, teljes hossza pedig 80 mm körül van. Az ülőmagasságot (CRL) a magzat fejtető és popsi csúcsának távolságából számítják ki, és a legtöbbször a 20. hétig mérik. Talán számodra is hihetetlen, de magzatod súlya már majdnem 15 gramm. Az előző héthez képest megduplázta a súlyát - ezért is rendkívül fontos a táplálkozásod!
Nem tudom elképzelni,hogy ilyen méretekkel érzed, de ha mégis hát gratula:D
Jah, lattad is kivulrol :D
Tenyleg ennyire sotet vagy, vagy csak tetteted ?
17 hetes vagyok...és csak néha van ilyen "talán ez már az volt" érzésem. Párom valamelyik nap UH után (mikor láttuk h eleven a pici) percekig "pásztázta" a hasam a kezével háááátha érez valamit. Nyilván nem érzett semmit, de aranyos volt. :D
Szóval szerintem a mozgatás elég valószínűtlen...de ha te ezt akarod hinni és örülsz neki tedd azt! Csak ne csodálkozz ha mások nem hiszik el.
El kell meséljek 1 sztoryt. Oviban dolgozom. Reggel úgy jött 1 kislány, h képzeljem el, az anyukája újra babát vár. Délután jött anyuka, gondoltam gratulálok.
Kérdezem tőle, h mi újság tényleg babát vár? Mondja, hogy igen érzi mindenütt a mozgását, így jött rá, h terhes. Igaz, a családtagjai nem hittek neki, pedig őneki tényleg mindenütt mozog. Mondom neki, h akkor menjen mihamarabb dokihoz nehogy baj legyen. Erre ő: már voltam tegnap...
Kíváncsian érdeklődtem, h mit mondtak neki?
Erre ő: a doki azt mondta, hogy az utolsó vérzés alapján 6 hetes terhes vagyok. De az ultrahang alapján több lehetek, mivel a baba már 16 mm.
Ez kajak így elmesélte a szemembe. Erősen visszatartottam magam, h ne röhögjem szembe.
Szóval kedves kérdező ezek után, simán lehet, h a babádat érzed. :)
Viccet félretéve, a 2. Babámat én is a 12-13. Héten már éreztem. Nagyon nagyon gyengén de mással nem lehetett összekavarni. Kívülről viszont a 20 héten láttam először.
Elsőt 15,másodikat 13, harmadikat 12 és negyediket is 12 hetesen éreztem. De csak gyengyee kis mozgást, nem a klasszikus rugdosódást. Azt azért pár héttel később.
Az, hogy érzed, nem kizárt, de hogy kívülről látni lehet, az lehetetlen. Még nagyon pici ilyenkor.
Amúgy 2.-3. baba után elkezdtem futni és edzeni. Na akkor először megijedtem (2.baba után), mert szabályos mozgást éreztem és látni is lehetett. Izomrámgás volt! :D A harmadik után már tudtam, az edzés okozza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!