Miért vállal bárki is gyereket ilyen létbizonytalanságban?
Én alapvetően abban hiszek, hogy aki akar az tud boldogulni a mai körülmények között is. Lehet, hogy nem lesz milliárdos, és lesz hat kocsija meg 4 háza, de egy alap stabil életszínvonalat tud biztosítani magának és a családjának.
Nyilván vannak előre nem látható dolgok, természeti emberi, gazdasági katasztrófák, de ezek mindig léteztek és létezni fognak, így arra várni, hogy ilyen nem lesz és csak akkor szülni, szimpla butaság.
Azért ha az ember túlnéz a saját gondjain láthatná, hogy még mindig a világ élhetőbb felén vagyunk (lásd Afrika, Közel kelet stb.), olyan egészségüggyel és gazdasággal ami nagyanyáinknak nem adatott meg. (meg lehet nézni mekkora volt őseinknél a csecsemőhalandóság, és a várható élettartam)
Én alapvetően nem szeretem az ilyen "külső kontrollos" gondolkodást, amikor egyesek minden nehézségükért valamiféle tőlük független tényezőt (univerzum,isten,kormány stb.) hibáztatnak, és azt gondolják az életük csak valami drasztikus csodától javulna meg. ( megnyerné a lottót, kiutazhatna külföldre mert ott kolbászból van a kerítés stb.) Nyilván ez egyszerűbb mint tenni valamit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!