Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Kiderült, hogy nem átjárhatóak...

Kiderült, hogy nem átjárhatóak a petevezetékeim. Ilyen esetben csak a lombik jöhet szóba? Nincsenek varrataim sem. Ez hogy lehet?

Figyelt kérdés

Akinek van hasonló tapasztalata, kérem írjon.

Nagyon el vagyok keseredve. Abszolút nem számítottam erre, biztos voltam benne, hogy csak nem vagyok felkészülve, azért nem jön a baba.....

2010. jún. 11. 18:51
 1/5 anonim ***** válasza:
55%

Szia

Átjárhatósági vizsgálat volt vagy laporoszkópos műtét mert a kettő nem ugyanaz. Nekem laporoszkópos műtétem volt és ott derült ki, hogy nem átjárhatóak a petevezetőim és lombikra mentünk. Ne keseredj el mert ha lombikra kell menni akkor időpontot kell kérni egy meddőségi centrumba és elmentek a pároddal együtt egy konzultációra ahova az összes leletedet vidd magaddal és segíteni fognak. Össze fog jönni a babó. Nekem is sikerült már az első lombik és már lombikos tesó is van. Tudom min mész keresztül én is így voltam de ne zsörtölődj, inkább szedj vitamint és kérj időpontot és megnyugszol kicsit. Írj, hogy kértél-e időpontot?

2010. jún. 11. 21:37
 2/5 A kérdező kommentje:

Miért, mi a kölönbség?

Mindegy, magyarul talán könnyebb leírni. Átjárhatósági, méh és hastükrözés. (illetve a méhtükrözés nem jött össze igazán, mert bedöglött a műszer) Azt mondta a doki, hogy ősszel azt meg kell ismételni,egy hónap múlva pedig kontrollra kell mennem, akkor majd elmondja a lehetőségeket. Azt is mondta, hogy lehet, hogy ősszel a méhvizsgálat során kiderül, hogy mégis átfolyik a folyadék, de kicsi az esély. Ezt sem annyira értem, ha most nem folyt ki akkor legközelebb hogyan lehet rá esély. Azt mondta, előfordulhat olyan, hogy mivel most "megbolygatták" ott a dolgokat, mégiscsak ért valamit, és sikerülhet természetes úton a baba, de kicsi az esély. Nekem ez így ellentmondás, a zárójelentésen is az van, hogy "nem voltak átjárhatóak" . Dehát ő tudja, ő az orvos.....

Köszi a segítséget, és gratulálok neked!

Mennyi ideig tart? Úgy értem a bejelentkezés után mennyi idő telt el nálad a beültetésig? Voltak nagyon fájdalmas vagy kellemetlen vizsgálatok? Drága volt?

2010. jún. 11. 21:47
 3/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem 3 lyukat csináltak a hasamon illetve egy a köldökömnél egy-egy pedig a bal és jobb oldalon a egészen lent a hasamnál. Nekem volt varratom. Szerintem az a lényeg, hogy ráírták-e a papírodra, hogy lombik program javasolt. Nekem rá és ez kellett ahhoz, hogy inszemináció nélkül megcsinálják a lombikot. Nekem egyik sem átjárható de azt is írták, hogy az egyik oldalon ment be egy kis folyadék. Ezt én sem értettem. Azért majd menj vissza kontrollra és ha valamit nem értesz inkább kérdezd meg bátran, hogy ne légy utána bizonytalan. Jaj a különbség az a két eljárás között, hogy a sima átjárhatósági az röntgengép alatt van és nem altatnak el, egy katétert helyeznek fel a méhedbe és azon keresztül juttatnak folyadékot a hasüregbe. a laporoszkóp meg altatás alatt van és 3 pici lyukat ejtenek amin keresztül egy kis kamerás valamivel nézik mi van bent.

A lombikos megbeszélésre rá 2-3 hónapra van a beültetés de sajnos mostmár várólista van így én sem tudom mennyit kell várni de mi is szeretnénk mégegy babát úgyhogy nemsokára időpontot fogok kérni. Ha gondolod priviben is beszélgethetnénk. A szurik árát kell megfizetni az pedig attól függ, hogy mennyi pénz, hogy hogyan reagál a hormonokra a szervezeted. Van akinek több van akinek kevesebb kell. Nekünk 200.000 volt. Remélem mindenre válaszoltam és drukkolok, hogy sikered legyen csak fel a fejjel. Akkor priviben benne vagy? Üdv.:Kriszti

2010. jún. 13. 23:45
 4/5 anonim ***** válasza:

Szia! Ahogy az első írta nem mindegy milyen vizsgálatod vagy kis műtéted volt. Nekem pár hete volt laparoszkópos műtétem Pécsen a klinikán. Nagyon szép helye sincs. Egyetlen varratom volt azt is a köldök közepén. Egyik sem volt átjárható, de a doki az egyiket felszabadította. Viszont nekem nem is mondtak lombikot csak inszemet.

Én azonban úgy tudom hogy lehet menni átfújásra, amikor is megpróbálják átjárhatóvá tenni a vezetőket. Talán ennek utána érdeklődhetsz.

Semmi esetre se legyél elkeseredve és tudom mit beszélek, mi már évek óta csináljuk ezt a tortúrát. Próbáld meglátni a pozitív oldalát és keresd az újabb lehetőségeket. Össze fog jönni előbb-vagy utóbb. Én ezzel vigasztalom magam.

2010. jún. 14. 07:45
 5/5 A kérdező kommentje:

Én is laporoszkópián voltam,(és HSK-n azóta kiderítettem, azt kell megismételni) de a laporoszkópia az egyben átfújás is, én úgy tudom. Tehát már próbálták nyomással átjárhatóvá tenni,de nem sikerült. Persze, utánaérdeklődöm a dokinál, hogy van-e még más lehetőség, illetve azt mondta, hogy a HSK- alkalmával is még van esély, hogy megnyiljanak a petevezetők . Köszi mindenkinek a segítséget!

Krisztinek üzenem, hogy írok majd privit szívesen, de lehet egyoldalú lesz a levelezés, én nem igen tudok segíteni neked, mert még az elején járok, szinte semmit nem tudok (ahogy az látszik a kérdéseimből is) :(

Egyébként a papírra az van írva, hogy hysteroscopia később javasolt. A lombikról nem írtak semmit, csak szóban vetette fel a doki.

2010. jún. 14. 12:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!