Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ha PCO-van, tényleg nem lehet...

Ha PCO-van, tényleg nem lehet gyerekem 30 felett?

Figyelt kérdés

Az orvosom ma kérdezte, mikor akarok gyereket és mondta, hogy 30 felett PCO-val ezt el is felejthetem. Eléggé letaglózott a dolog és nem is igazán hiszem ezt el.

Nektek mi a véleményetek? Igyekszem tartani a diétát és fogyni, de az ovariumok olyanok amilyenek sajna :S Még közel sem vagyok 30 éves, de addig 100%, hogy nem fogok gyereket szülni, de lehet 35 alatt se. Ha így gondolom, tényleg ilyenek a kilátásaim?

2018. márc. 29. 09:31
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
88%

Maga a pco nehezíti a teherbeesést vagyis az ir.Erre még rájön a kor.

De a dokid kijelentése azért kicsit durva.

Nem lehetetlen teherbeesni .

Ha normálisan tartod a 3-as kezelést sikerülhet a baba.

2018. márc. 29. 11:06
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Dieta+hormontornaval tunetmentes vagyok, 28 evesen szultem az elso gyermekem, az osszes cisztam felszivodott par honap alatt, mikor normalis orvoshoz kerultem, most 30 eves vagyok, eddig nem tudokrola, hogy visszajottek volna. 2 honapja jott meg eloszor az elso gyerek ota, most szeretnenk 2. babat mar jo ideje, de egyelore nem jon. Az elozo dokijaim Clostyval meg Norcoluttal

kezeltek a pcost sikertelenul... Lehet, a te dokid sem ert a hormonokhoz rendesen, ha ilyet mondott. Egy endokrinologust erdemes lenne felkeresned szerintem.

2018. márc. 29. 12:27
 13/16 anonim ***** válasza:

Elozo vagyok, meg annyit, hogy az elso gyerekem azonnal

osszejott (keszultem ra dietaval es tornaval).

2018. márc. 29. 12:28
 14/16 anonim ***** válasza:
92%

11-es vagyok.

A nőgyógyász nem ért a pco,ir,pm-hez.

Endokrinológus kell.

Dettó pcos vagyok.

2018. márc. 29. 12:41
 15/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok választ.

24 éves vagyok és 31 évesen jutok el karrierileg oda, ahova el szeretnék, szóval addig biztosan nem lesz gyerekem. Ezt mindig is így terveztem és nem fog megváltozni a véleményem, csak mert "azt mondta a doki, korán kell szülni". Tudom, nyilván jobb korábban, de ez van. Még azt sem tartom kizártnak, hogy egyáltalán nem is lesz gyerekem. És mondjuk férj sem ártana addig, amivel ugye megint meg vagyok lőve.

Válaszoló, akinek teljesen eltünek a cysták, hogy csináltad? Az ovariumot tekintve én is tünetmentes vagyok, bár a diétával néha hadilábon állok, de én rendesen mozgok mellette. Van endokrinológusom, ő is ezt a diéta+mozgást kombót ajánlja. Gyógyszerekkel meg óvatosa vagyok, nem szedek semmit se, mert trombózishajlamom van.

2018. márc. 29. 12:57
 16/16 A kérdező kommentje:
A hormontartalmú gyógyszerekre gondoltam, azokkal kell óvatosnak lenni.
2018. márc. 29. 12:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!