Ha PCO-van, tényleg nem lehet gyerekem 30 felett?
Az orvosom ma kérdezte, mikor akarok gyereket és mondta, hogy 30 felett PCO-val ezt el is felejthetem. Eléggé letaglózott a dolog és nem is igazán hiszem ezt el.
Nektek mi a véleményetek? Igyekszem tartani a diétát és fogyni, de az ovariumok olyanok amilyenek sajna :S Még közel sem vagyok 30 éves, de addig 100%, hogy nem fogok gyereket szülni, de lehet 35 alatt se. Ha így gondolom, tényleg ilyenek a kilátásaim?
vannak ismerőseim, akik pcos-sel 30 év felett szültek többet is.
én 28 évesen szültem, és tény, hogy a második immár 8 éve nem akar összejönni :/
7, nyilván azok között van, ugyanakkor szerencsétlen is, mert az ijesztgetés hatására bevállalták, hogy próbálkoznak, holott készen se álltak még a másodikra. Nem akartak ilyen kicsi korkülönbséget.
Természetesen végső soron a saját hülyeségük, csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy nem kell azért készpénznek venni, amit az orvos mond.
Főleg, ha ilyen szélsőségesen fogalmaz, hogy "30 felett nem lehet".
Amíg egy nőnek van méhe és petefészke, bármikor lehet gyereke, csak az esélyek változnak.
És részemről inkább ne legyen gyerekem, mint túl korán, felkészületlenül legyen.
Ha tartid a 3as kezelést és tünet mentes vagy semmi akadálya.
Mondjuk en olyan öregen már nem szülnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!