Értelmeznétek nekem a vizsgálat eredményeit?
A problémás arcbőröm miatt kaptam beutalót a nőgyógyászatra góckutatásra. Egyébként április óta próbálkozunk babával.
Bőr és látható nyálkahártyák közepesen vértelte.
Icetrus, cyanózis, oedema nincs.
Zárt méhszáj folytatásában rendes nagy uterus.
Nyh: 5,4 mm
A jobb ovariumban egy 19,4 mm-s folliculus látható.
A bal ovariumban több apró tüsző látható.
Az adnemuxok területén kóros képlet nem látható.
Holnaputánra nem várom, ezek szerint mégis meg fog jönni?
Adnex, (latin), nőorvosi kifejezés: a méhkürtök és petefészkek együttes neve. Ezek a szervek szalagos és egyéb összeköttetéseik révén az anyaméh két oldalához vannak függesztve.
Ovárium: petefészek
Folliculus: tüsző, ekkora általában tüszőrepedés előtt szokott lenni
Nyh: Méhnyálkahártya vastagság
Uterus: méh
remélem tudtam segíteni
Akkor ez elég rossz, ha a ciklusom 26 napján csak 5,4 mm vastag a méhnyálkahártya nem? :(
És hogyhogy 19,4 mm-es a tüszőm? Már rég meg kellett volna repednie. Vagy rosszul tudom?
Általában 27-28 naposak, de volt már 16 és 35 napos is. Igazából nincsen magánorvosom, max. a klinikára tudnék bemenni.
És mi lesz ha nem reped meg?
Ne izgulj semmi gond nem lesz vele, átalakul cisztává:
ezt találtam neked róla
A petefészkekben az élettani mûködés során a fertilis korban folyamatosan érnek a tüszõk. Általában havonta egy tüszõ ér el olyan fokú érettségi szintet, hogy a megfelelõ hormonális változásokra a ciklus közepén megrepedjen. Az esetek egy részében ez a folyamat nem következik be és ovuláció híján a tüszõ megmarad és cisztává fejlõdik. Az esetek jelentõs részében ezen ciszták maguktól felszívódnak.
Reméljük ez többször egymás után nem fordul elő, m az már utalhat PCO-ra.
Köszi!
A dokit direkt megkérdeztem, hogy nem látott-e cisztákat (PCO) és azt mondta, hogy nem.
Mit tehetnék annak érdekében, hogy következő hónapban megrepedjen és a méhnyálkahártyám is vastagabb legyen?
Most E vitamint szedek minden nap, de ezek szerint nem nagyon használt :(
Online azt írta most egy orvos, hogy ez lehet hormonprobléma.
Szerintetek mit csináljak? Menjek be a nőgyógyászati klinikára és mutassam meg nekik a mai vizsgálati lapomat?
Vagy menjek endokrinológushoz hormonvizsgálatra?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!