Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Kiderült, hogy PCOS vagyok. A...

Kiderült, hogy PCOS vagyok. A dokim aztmondta, hogy endokrinologiára kell mennem, de csak aug.3-r kaptam időpontot. Addig mit csináljak?

Figyelt kérdés
2010. jún. 7. 08:12
 1/7 anonim ***** válasza:
69%

Szia! Én is PCOS vagyok 6 évembe telt, mire sikerült teherbe esnem másodszor is, de ez annak köszönhető, hogy nem tudták mi a bajom. Hogy neked ne kelljen ennyit várni, mindenképpen olyan nőgyógyászt keress, aki ebben jártas, mert nekem egy banálisan olcsó gyógyszer felírása után az első hónapban sikerült teherbe esni. Ehhez képest előtte megjártam a hormonkezelés stb. kálváriáját feleslegesen.

Amit addig megtehetsz: tarts olyan diétát, amit a cukorbetegeknek kell, mozogj naponta 30 percet és ne idegeskedj!

Ha írsz privit, tudok még segíteni.

2010. jún. 7. 08:34
 2/7 A kérdező kommentje:

Szia!

Köszönöm. Nem tudok privit írni...:(

nem írja, hogy privát üzenet küldése.próbálgatok addig gyógyteákat iszogatni, de nem értem,hogy a nőgyógyászom miért nem ír fel valami gyógyszert?

2010. jún. 7. 08:44
 3/7 anonim ***** válasza:
54%
Sziasztok :) Bocsika,hogy "belekotnyeleskedek" a kérdésetekbe,csak én is sajnos inzulinrezisztens vagyok,tehát a 120 perces értékem 400!!!!!!! lett,ami a 16-szorosa a megengedett határértéknek.Sajnos én maszek alapon csak július 22-ére kaptam időpontot,addíg is a háziorvosom napi 1 db 500 mg-os MEFORAL-t írt ki,ami szerintem nulla,de hát nem tudom...-válaszoló írnál nekem,mert nagyon kíváncsi vagyok,hogy mitől sikerült Neked a baba?:O köszönöm :)
2010. jún. 7. 09:46
 4/7 anonim ***** válasza:
69%

Sziasztok!

Első vagyok. Átállítottam az adatokat, most már lehet privit is írni.

Második válaszolónak: Metformin 850 mg. szedtem 2X1-et, plusz tartottam a cukorbetegeknek szóló diétát. Remélem hamar sikerül nektek is a csoda, ne adjátok fel!!! Tudom, könnyű írni, de tapasztalatból írom: nem szabad görcsölni a babára, a stressz is nagyon megnehezítni a teherbeesést.

2010. jún. 7. 09:57
 5/7 anonim ***** válasza:
54%
Szia utolsó :) Én a Meforálos vagyok.Szerinted emelhetem a napi adagomat napi 2*1 szem 500 mg-osra addíg is,amíg nem jön el a július vége?
2010. jún. 7. 10:26
 6/7 anonim ***** válasza:

Szia! Első vagyok. Nem vagyok gyógyszerész, a Metformin és a Meforál között sem tudom, hogy mi a különbség, bár azt tudom, hogy ezt a két gyógyszert szokták PCOS-oknak felírni. Ha felemelnéd az adagot mindenképpen nézd egy hétig a vércukorszintedet, legalább naponta 3-szor! Én személy szerint nem gyógyszerelném magam másképp, mint ahogy a dokim javasolta, miért nem mész vissza hozzá és kérdezed meg? Biztos nem sértődne meg, ha elmondanád, hogy nem érzed jobban magad vagy valami hasonló indokot találnál ki? Lehet, hogy elmagyarázná, hogy miért írt fel akkora adagot neked.

Diétát tartasz? Nagyon sokat számít! Én konkrétan a kenyérféléktől is rosszul voltam, amikor azt és a finomított cukrot elhagytam, csak akkor kezdtem jobban lenni. Remélem hasznos volt a válasz.

És még az jutott eszembe kedves kérdéskiíró, hogy mi lenne, ha egy másik dokihoz is elmennél a problémáddal, hátha előbb megoldást találna, mint az augusztusi leletek után meglátogatott korábbi orvos. Az a baj, hogy nekik nem igaz

2010. jún. 7. 13:34
 7/7 anonim ***** válasza:

Véletlenül elküldtem, pedig még nem fejeztem be a mondatot, bocsánat! Szóval, az a baj, hogy nekik nem igazán számít egy-két hónap, mindenhol sokára kapsz időpontot, aztán lehet, hogy ott minden rendben, akkor menni kell tovább, ott megint hónapokat vársz stb. Egy anyának (vagy nőnek) pedig, aki gyermekre vágyik minden perc örökkévalóság, minden egyes negatív teszt kudarc és fájdalom.

Szóval ne ragadj le egy orvosnál,ha nem érzed azt, hogy maximálisan ő is azon van, hogy gyereked legyen, nekem is a harmadik orvos segített, gyorsan.

2010. jún. 7. 13:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!