Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Honnan tudhatom, hogy készen...

Honnan tudhatom, hogy készen állok-e a babára?

Figyelt kérdés

A helyzet az lenne, hogy 29 éves nő vagyok, egy éve házas. Lassan felmerül a baba téma is, jobban mondva napi szinten is felmerül de még nagyon komolyan csak párszor beszéltünk róla a férjemmel.

Én majdnem rettegek a terhességtől és azt sem tudom igazán, akarok-e gyereket. Férjem is úgy van vele, hogy ha jön a baba, mi várjuk, örülünk neki de ha nem jön akkor az se baj.

Kérdésem az, hogy ilyen esetben jó babát vállalni vagy inkább ne? Félek, hogy ha szülök, rájövök, hogy nem kellett volna, mi van ha rossz anya leszek? De már nem vagyok 20 éves, telik az idő, nem szeretnék még 5-6 évet ezen kattogni, későn sem szeretnenk babát vállalni. Annyira haragszom magamra ezért, hogy én miért nem érzek késztetést rá, hogy legyen gyerekünk? Miért van ez az érzésem, amikor még kb 24-25 éves koromig alig vártam már végre terhes legyek. Nem tudom mi történt, volt más is ilyen helyzetbe? És végül mégis vállalt gyereket? Utána hogy alakult az életetek? Tapasztalatok, tanácsok érdekelnek.

2018. jan. 28. 14:07
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Onnan, hogy hagyod-e magad befolyásolni vagy képes vagy egyedül dönteni.

Ha még mindig a szüleidnek próbálsz megfelelni, akkor várj vele. Ebből szerintem mindenkit teljesen ki kell zárni a férjeden kívül. Különben be fogsz golyózni és nem bírod majd abbahagyni a megfelelési kényszert. Állandóan gyötörni fogod magad olyan gondolatokkal hogy: "Jó lesz ez a név a babának? De mi van ha anyuéknak nem tetszik?" Stb.

Ne akard ezt, először szakadj el tőlük érzelmileg, adj egy kis időt magadnak!

2018. febr. 5. 14:51
 12/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Épp most van egy babagyanus időszak, ma vettem tesztet, reggel kiderül. És amint valaki fennebb írta, teljesen begolyóztam már. Férjem külföldön van, ő vigasztal, hogy nyugi, nincs baba de én már lassan bedepizek, hogy mi van ha mégis van baba? Mi lesz ezután? Hogyan alakul majd az életünk? Gyomoridegem van, sírógörcsöm s ninden utolért. Amugyis ez egy nehezebb időszak nekem. Úgyérzem pont ez nem hiányzott. De lelkem mélyén bennem van a remény, hogy bárcsak baba lenne. Nem értem magam, nem tudom megérteni miért csinálom ezt, miért félek ennyire? Ezek után vajon jó anya lenne belőlem? Kérdés kérdés után jönnek a fejembe. Már alig várom tesztelhessek.
2018. febr. 5. 17:47
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

12 nyugodj már le - a legtöbb nő fejében ilyen ambivalens érzések kavarognak az első hetekben. Minden rendben lesz, jó anya leszel. A dokik-védőnők védnek, óvnak, vigyáznak. Gondolj arra, hány milliárd élet indult így! és indul most is, míg ezt írom, hogy nem a tied a legnehezebb helyzet, hogy Tibetben a -30 fokban is születnek babák - az anya elharapja a köldökzsinórt (!), bepólyálja, eteti és szépen nevelgeti. Minden rendben lesz.

És most ezt nézd meg szép, és nyugtató:

https://www.youtube.com/watch?v=dtLHiou7anE

2018. febr. 5. 18:11
 14/15 anonim ***** válasza:
mi lett a teszt eredménye?
2018. febr. 6. 11:14
 15/15 A kérdező kommentje:
Negativ lett a teszt, nincs baba.
2018. febr. 6. 15:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!