Szülés után mennyi idő után eshet az ember teherbe?
A #13, #18 és a #19 lepontozására.
Persze írni senki sem írt rá semmit, mert így igaz, ahogy oda van írva.
Csak nem tetszik a pontozóknak.
De, pont ezt jelenti.
AKKOR, ha legalább 3 óránként szoptat, egyszer sem hagyja ki, és ez egy átlagos érték (tehát egyénenként lehet több, vagy kevesebb).
Nem 100%-os védelem, ahogy írtam - de akkor is LÉTEZŐ dolog.
"Igény szerint szoptattam mindhármat, ami sokszor 2 óránként volt, aztán mégis hamar újra menstruáltam"
Ugye nem értetted meg, amit írtam?
Igény szerint szoptattad: tehát volt, hogy 2 óránként, máskor akár 4-5 óránként.
Na, EKKOR indult meg a peteérés.
Ugyanis a szoptatás CSAK akkor véd, ha MINIMUM 3 óránként szoptatsz. Ha nem, akkor NEM VÉD!
Hát nem semmi.
Na, még egy próba.
Oroszlánt láttatok már?
Ugye, ha érkezik valahova egy új hím, azzal kezdi, hogy megöli az összes kölyköt, ugyanis a nőstények, amíg szoptatnak, NEM FOGAMZÓKÉPESEK.
Ha megölik a kölykét, abbahagyja a szoptatást, utána pár napon belül indulhat a párzás.
Ezt elhiszitek, vagy ez sem tetszik?
Mintha a valóság azon múlna, hogy mennyire tetszik... na, mindegy.
Embernél nem teljesen így működik a dolog, csak hasonló: amíg valaki FOLYAMATOSAN szoptat, addig nem indul el a peteérés.
Konkrétan ez úgy működik, hogy a szoptatás KÖZBEN termelődik egy olyan hormon, ami gátolja a peteérést. Ez működik aztán 3-4 óráig: tehát ez alatt NEM indul el a peteérés.
Ha közben ismét szoptatsz, akkor újra termelődik.
Ha nem, akkor ez a hormon lebomlik, és utána elindulHAT a peteérés.
Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!