Első menstruáció előtt teherbe lehet esni? Hány éves kortól tud egy ember teherbe esni?
Az első menstruáció olyasmi, mint a szülés utáni első menstruáció.
Vagy megelőzi peteérés, vagy nem, és csak az első vérzést követően van peteérés.
Nem tudnám ajánlani egy ennyire kiskorú lánynak, hogy nemi életet éljen, még mielőtt egyáltalán nővé érne, de ha mindenképp erre kerül a sor, akkor az illető VÉDEKEZZEN!
Hogy hány éves kortól? Az nagyon változó.
Az átlagnak 12 évesen jön meg először, de 10-15 éves korra esik általában minden lánynak, ami ezen kívülre esik, az már különlegesnek számít.
Jajj,nem azért Írtam,véletlen se...
Csak történt velem egy kis baleset,azért kérdeztem,mert aggódok
Persze.
Mivel először van peteérés, majd ha nem történik meg a megtermékenyítés, akkor lesz menstruáció, ha pedig megtörténik a megtermékenyítés, akkor meg általában véve nem lesz menstruáció, így igen, lehetséges.
Viszont ha még nem menstruálsz, akkor a szervezeted még nem igen érett meg az ilyen dolgokra, szóval ráérsz még a szex minden formájával.
Kivéve, ha 16-17 éves vagy és még mindig nem menstruálsz, mert akkor meg nem ártana orvoshoz fordulni, hátha oka van, amiért nem menstruálsz még.
És én pl. 10 és fél éves korom óta menstruálok, tehát ha azt nézzük, igen korán lehettem volna terhes. De természetesen a nemi életet évekkel később kezdtem.
Amúgy annak idején, mikor általánosba jártam, volt egy lány, 13 éves volt, nagy sztori lett belőle, mert terhes lett.
A történeted olvasva neked sem kéne nemiéletet élned.
Nem ejtetted teherbe a nyolcéves húgod, úgy hogy a tiszta kádban fürdött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!