Akik nem szednek terhes vitamint, milyent szedtek?
3 hónapja próbálkozunk és terhes vitamint semmiképp nem szedek.
2 hónapja folsavat, és 1 hónapja magnéziumot és B6-ot.
E vitamint olvastam, hogy nagyon hasznos ilyenkor nekem és a páromnak is. Csak ennyi bogyót bevenni...
Jó lenne valamilyen komplex vitamin.
Ti mit szedtek?
9es vagyok, nem zavar h lepontoztatok,de azért magyarázatra már kíváncsi lennék. Ahhoz már senki sem okos, csak a pirosra nyomni.
Én bízom az orvosomban,ő ajánlotta igy es én így is teszek. Nem a terhesvitamintól lesz egy baba szép, nagy, okos vagy olyan, amilyen..
A terhesvitamin egy normál multivitamin készítmény, annyi a különbség, hogy több benne a folsav és a vas, valamint nincs benne (vagy kevés) az A vitamin, mert annak túlzott mennyisége káros a magzatra. Természetesen semmi köze az autizmushoz.
De, ha te úgy gondolod, h a barátaid gyermekei a terhesvitamintól lettek autisták, akkor ne szedj folsavat és vasat, mert pontosan ennyiben különbözik a terhesvitamin a többitől. Azt azért érdemes tudni, hogy ha nem kap a szervezet a terhesség alatt elegendő folsavat, súlyos nyitottgerinc problémái lehetnek a babának.
Pusztán kíváncsiságból kérdezem, hogy szerinted a terhesvitamin mely komponense az, amely összefüggésbe hozható az autizmussal? Illetve ha tudsz az előzőre válaszolni, akkor miért nem keresel saját magadnak olyan "komplex" (?) vitamint, ami a fenti összetevőt nem tartalmazza?
Valahol azért rettenetesen elkeserítő, hogy ilyen emberek is gyereket szeretnének vállalni ...
Én bizony külön szedek mindent. Valóban olyan feeling kissé, mint a hatszáz éves nagyanyó a gyógyszeres ládikájával, de mivel egyes ásványi anyagok pótlását szakorvosok is előírták, nem kockáztathatok olyan multikkal, amikben rosszul felszívódó hatóanyagok vannak.
Mert kb. csak ennyi a probléma a multivitaminokkal, hogy az ásványi anyagokat rosszul felszívódó formákban tartalmazzák, pl. magnézium-oxid vagy karbonát, dikalcium-foszfát vagy kalcium-karbonát, nem beszélve arról, ha vasat is tartalmaz a drága, mert a vas a legtöbb ásványi anyag felszívódását hatékonyan megakadályozza, miközben ő maga csak max. 10-20%-ban szívódik fel.
Tehát mivel szükségem van vasra, ezért jól felszívódó vasvegyületet szedek reggel, éhgyomorra, C-vitaminnal - ami segíti a felszívódását.
Mivel szükségem van magnéziumra, ezért jól felszívódó magnéziumvegyületet eszek napközben, éhgyomorra, távol a vastól.
Mivel magnéziumot pótolok, ezért ügyelnem kell arra, hogy ne boruljon meg a magnézium-kálcium egyensúlyom, így a magnézium bevételétől minimum 3-4 óra távolságban Citrokalciumot szedek (jól felszívódó kalcium-citrát). Ja, mert a magnézium és a kalcium is akadályozzák egymás felszívódását...
Szedek még B-vitamin komplexet (Bioextra), 400 mg-os E-vitamint (Bioextra) és D3-vitamint is, napi 2-3000 NE-t.
Mellesleg D3-vitamint minden átlag földi halandónak várandósságtól függetlenül szednie kell ebben a borongós időszakban, napi 1500-2000 NE-t tavaszig. Erre jön a fogantatástól a szülésig a baba csontképződéséhez szükséges D-vitamin is. A multik jellemzően nagyon fukarul bánnak a D3-vitaminnal.
Szedek még 3 mg-os folsavat, napi 1-et. Ezt már a fogantatás előtt szedni kell, mert az a gerincfejlődési szakasz nagyon korán lezajlik a magzatban, amikor kialakulhat az a bizonyos velőcsőzáródási rendellenesség. Lehet, hogy még nem is tudod, hogy babát vársz, ezért kell már előtte szedni, hogy megelőzd a bajt.
Ettől függetlenül én nem zárkózom el a magzatvédő vitamintól, ha találok olyat, amiben nincs vas, magnézium, kalcium stb. mert ez csak dekoráció a fenti okok miatt. Azt nem gondolom, hogy egy ilyen vitaminkészítmény autizmust okozna, hiszen a vitaminok és ásványi anyagok jól meghatározott molekulák, ugyanazon molekulák vannak minden - az adott dolgot tartalmazó - vitamin vagy ásványianyag-készítményben, akkor hogyan okozhatna az egyik autizmust, a másik meg nem?
Mellesleg ezek az anyagok Téged védenek igazából, nem a babádat, az emberi szervezet úgy van tervezve, hogy mindent a babának oszt le először. Ha nincs felesleged, akkor a Te saját szükségletedből veszi el a gyermekedét, hogy megkapjon mindent. Így ha valamilyen hiányod van, akkor romlani kezdhetnek a fogaid, veszíted a hajad stb. Erre jó az ilyen vitaminkészítmény, hogy legyen honnan kiszolgálni a babát...
E vitaminnal vigyazni kell, mert bizonyos resze jo, de ha amugy isvastag a mehnyalkahartyad, pont vastagit es nem leszel terhes...
Szoval menj dokihoz es kerj tanacsot.
En mindharom gyereknel folsavat, vasat szedtem,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!