Babát szeretnénk a párommal. Érdemes már most terhes vitamint szedni?
Kolléganőm mondta, hogy ő mindig szedett, már a próbálkozás időszakában is, én meg az első babánknál nem szedtem.
Tapasztalat?
Artani nem art, de ami igazan lenyeges, az a folsav es mivel a folsavnak ido kell, hogy feltoltodjona szervezetedben (felteve, hogy addig hiany volt, ami eleg gyakori), igy mar a tervezett teherbeeses elott celszeru szedni.
Altalaban 3 honappal korabban szoktak elkezdeni, ha tervezett a teherbeeses.
Viszont tulzasba sem kell esni, a gyogyszertarban kaphato ugyan 3mg-os folsav, de boven eleg a 400 mg-os a teherbeeses elott. A legtobb terhesvitaminban is ennyi van, vagy az elso trimeszterre 800mg-os.
Ezen kivul meg a D-vitamin fontos, bar a nyar miatt most abbol valoszinuleg kapsz eleget.
De ha nem akarsz kulon szorakozni a folsavval, akkor a terhesvitamin is ugyanugy jo mar tervezesi idoszakban is.
Én szedtem már mielőtt belekezdtünk a próbálkozásba. Komplex terhesvitaminból fél adagot naponta, d-vitamin (télen), omega3, magnézium, külön folsavat is szedtem. Szuper volt a vérképem 10 hetes terhesen.
Sajnos a terhesség során rengeteg kismama lesz vérszegény, jobb előre feltölteni a vitamin raktárakat a szervezetben. Lehet szedned nyugodtan, az ilyen tévhiteket meg nem kell elhinni, hogy óriás lesz tőle a baba, meg 40 kilót hízol.
én nem szedtem, szerintem nem számít lényegesen - bár nem is árt
folsavat szedtem a pozi teszttől - utána a vitamint, de pl. most meg nem bírom megenni, úgyhogy kimarad általában
Én semmit nem szedtem.
Folsavat ajánlották pozi teszt után, hogy szedjem, terhes vitamint nem muszáj, ha változatosan étkezel.
5-ös vagyok
A folsavat már tervezéskor ajánlott szedni, nem csak pozi teszt után.
Így véd a velőcső záródási rendellenességek és szív rendellenességek ellen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!