Méhen kívüli terhesség lehet tünetmentes is? Mik a jelei?
Bár nekem nem volt méhen kívüli terhességem, de úgy tudom, h eleinte tünetmentes, esetleg enyhe, kávézaccra emlékeztető barnázás lehet ez első jele (de ez a jóval gyakrabban előforduló progeszteronhiánynak is jele). Kb 7-9. hét között jelentkezik a fájdalom (ha addig nem vették észre), amit sokan szúró, oldalra sugárzó és/vagy a végbélben jellemzően székeléskor megjelenő fájdalomként írnak le. Ami még méhen kívüli terhességre utalhat, a hcg szokásosnál történő lassabb emelkedése. Én 6+1-en csináltattam hcg vérvételt, mert kicsit aggódtam, 28ezer lett, akkor azt mondta az orvosom, hogy 5ezer fölött már kizárt, hogy méhen kívüli legyen. 6+5-ön már látták a petezsákot benne az embrióval és szívhanggal.
A legjobb módja a méhen kívüli kizárásának természetesen az uh, de ha arra nincs módod, akkor még hcg vérvételt csináltathatsz, és ha 5ezer felett van, akkor biztosan nincs ilyen bajod.
Egy hasonló kérdésre ezt válaszoltam:
Lázam nem volt, de 5 hetesen egy kis zaccos barnázást tapasztaltam, de nem állandó jelleggel, meg néha egy kis görcsöt. Utána két napig erős végbélfájdalom, ami csak nagy wc-nél jelentkezett. Utána kegyetlen görcseim lettek este (ekkor repedt szét a petevezetőm), fél óráig fel sem tudtam kelni, majdnem elájultam, rázott a hideg, falfehér voltam. Utána enyhült egy kicsit, de folyamatosan görcsöltem, elmentem wc-re és néhány csepp piros, élénk színű vér jelent meg. Ezután kórház, aztán már toltak is a műtőbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!