A hormonspirálok megakadályozzák a petesejt megtermékenyülését is vagy csak a megtermékenyült petesejtet nem engedik beágyazòdni?
Igen, megakadályozzák a peteérést is, mivel hormont bocsátanak ki. Azért jobb, mint a tabletta, mert sokkal kevesebb hormon kerül a szervezetbe.
Én pl nem is menstruálok, mert nincs peteérés sem (igaz, szoptatok is még).
Nekem ugyan nincs spirálom, de itt azt írja a nőgyógyász, hogy megakadályozza a megtermékenyült petesejt beágyazódását.
Nekem is hormonos van.en ugy tudom igazabol csak a beagyazodast gatolja,de azt duplan.
De annyira sosem jartam utana a temanak.
Nekem annyira nem jott be.1,5 eve van fent,es terhes ugyan nem lettem,de maratoni hosszusaguak lettem a mensijeim.
10-14 nap,hol csak barnazgatok vegig,hol verzek is 5-6 napig...
Mar azon gondolkodom,hogy levetetem..
Csak ahoz draga volt...
5, te a sima spiralrol linkeltel, viszont rakerestem azon az oldalon a hormonosra is, aminek a leirasa nem teljesen egyertelmu szamomra:
"A hormontartalmú spirál a normál spirálhoz hasonlóan meggátolja a megtermékenyített petesejt beágyazódását a méh üregébe, de emellett hormontartalma miatt a peteérést is és a méhnyálkahártya megvastagodását is gátolja. "
Most akkor van peteeres vagy az sincs?
Bocsanat ha en vagyok a hulye...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!