Akiknek szülés után 6. hétel jött össze a kistesó, mennyire terheli meg a szervezetet egy újabb terhesség? Többi lent.
Mi védekeztünk ugyan, szóval terhes nem lettem, de 8 héttel szülés után megjött és azóta is rendszeres a ciklusom, ráadásul 6 hónapos koráig kizárólag szoptattam a gyerkőcöt.
2-esnek üzenem, ez nem ritka, a szoptatás pedig nem véd.
Nekem még van (elvileg) 2 hetem a szülésig, de mi sem szeretnénk utána sem védekezni. Én a 6 hetes kontrollon tervezem megkérdezni a nőgyógyászt erről, hogy mit gondol, bírni fogom-e, ha esetleg hamar összejönne a kistesó, illetve, hogy mit lát odabent, helyreálltak-e teljesen a dolgok, kész-e a testem egy újabb várandósságra. Gondolom, te a kontrollon már túl vagy, de egy kis sztk-s várakozást megérhet a dolog, szerintem kérdezz meg egy szakembert.
Egyébként elég valószínű, hogy még nem fog összejönni pár hónapig, akárhány ismerősömmel beszéltem eddig erről, mindenkinek 10-12 hónap után jött csak meg először.
Szoptatni leheg terhesség alatt is, legalábbis nekem azt mondta a nőgyógyászom, akár a szülésig szoptathatok (nálunk 29 hónap lesz a korkülönbség).
Ami a kis korkülönbséget illeti, a közvetlen környezetemben 2 ilyen családról is tudok, mindkettőben 3 lány született a következő különbséggel:
1.család: első és második baba közt 11 hónap, második és harmadik baba közt 13 hónap.
2.család: első és második baba közt 14 hónap, második és harmadik közt 12 hónap.
Amennyire én tudom, komolyabb problémájuk nem volt terhesség alatt, rendszeresen találkozam mindkét anyukával a boltban, buszon stb. De ebből nem vonnék le messzemenő következetést, mindenki szervezete más. Két hét múlva tesztelj, ha újra terhes vagy, majd a nőgyógyász megmondja, mire kell figyelned.
Normalis orvos 1 ev pihenot javasol a kovetkezo terhesseg miatt, nem csak a 6 hetet.
Ertem en, hogy kis korkulonbseg meg minden, de hagyhatnad a szervezeted regeneralodni...
Èrtem èn, hogy kis korkülönbsèg meg minden, de azért hagyhatnál magadak időt regenerálódni. Most jött ki egy gyerek a mèhedből, nem kell rögtön visszatölteni. Elsülhet jól is meg nagyon rosszul is, aminek nem csak te látod kárát, hanem a "nagy" ès a születendő is. Mèg alig ismered a gyerekedet. Plussz, ha a második terhessèg nem lesz problèmamentes, mit csinálsz a "naggyal"?
Egy èvet biztosan rávárnèk.
Egy ismerosom 4 gyereket tervezett, kis korkulonbseggel. Nincs 11 honap a ketto kozott. Problemamentes volt a masodik terhessege is, meg a szules is normal volt, de utana nem tudtak az anyanal a verzest csillapitani, intenzivre kerult, majd kivettek a mehet. 3 hetig volt korhazban az anya.
Tudom, hogy csak egy pelda ez, de a dokik sem ajanljak, hidd el, nem veletlenul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!