Mennyire fájt a szülés? Mennyire volt nehezen elviselhető a terhesség?
Sziasztok!
Szzeretnék kisbabát,de annyi félelem van bennem. Ti nem éreztétek ezt? Félek,hogy milyen lesz a terheség, a rosszullétektől. Attól,hogy mennyire fog fájni a szülés..és természetesen félek attól is,hogy rendben lesz-e minden a babával.
28/l
A szülésig még van egy hónapom, de a terhesség számomra egy csoda, az elejétől idáig (majdnem a vége). Soha, egy percre sem voltam rosszul, mindent tudok csinálni, amit előtte, ugyanúgy el tudom látni a házimunkát, stb. A férjem a tenyerén hordoz, soha ilyen erős nem volt a kapcsolatunk, mint most. Fantasztikus esténként feküdni az ágyban, nézni a kislányunk mocorgását, tervezgetni, mi, hogy lesz majd, ha itt lesz végre. :)
A legkellemetlenebb tünetem az eddigi 8 hónap alatt a gyakori pisilés volt, az elején, hormonálisan is, illetve az utóbbi másfél hónapban már a baba súlya miatt.
A szüléstől én spec. nem félek, mert tisztában vagyok vele, hogy fájni fog. Úgy, ahogy el sem tudom még képzelni. De megéri, így egyszerűen nem foglalkozom a fájdalommal. :)
Engem derült égből villámcsapásként ért a terhesség, úgyhogy nem voltak előre ilyen félelmeim, mondjuk utána sem, nem vagyok az az aggódós fajta. 2 gyerekem van, egyikkel sem voltam rosszul szerencsére, a szülés meg természetesen fáj, hiszen egy ember jön ki belőled...
Szerintem teljesen felesleges ilyenek miatt aggódni, rengeteg minden benne van a pakliban, ezzel jár
Lehet, hogy semmi bajod nem lesz végig és 'álom' szülésed lesz, lehet, hogy végig feküdnöd kell, vagy végig naponta x-szer hánysz, lehet szülès közben meghal a baba, vagy éppen te... De minek előre ezeken aggódni? Azzal úgysem védhetsz ki semmit
26 évesen szültem egy kisfiút.
Nem volt hányingerem nem volt tünetem. Végig csodás nyugodt volt a várandósság.
A szülés fájt, de azonnal elmúlt minden ahogy kijött.
Utána két héttel már minden olyan volt mint előtte. Odalent is.
Ezek az aggódások,félelmek tök normálisak. Ezért ,,húzni,, a gyerekvállalást felesleges,mert tökmindegy mikor esel teherbe az ismeretlentől mindig fél az ember :)
Én ia féltem kicsit,de inkább élveztem mint aggódtam. 2 gyermekem van de egyikkel sem hánytam egyszer sem és semmi extra tünetem nem volt,minden ment simán ahogy kellett. A szüléstől a terhesség végén hol féltem hol mentem volna már a szülőszobára. Amikor pedig a szülésre került a sor és bekerültem a sz.szobára érdekes módon engem valami nyugodtsàg kerített hatalmába és ott már nem volt bennem félelem hanem átadtam magam a vajúdásnak és sodródtam az eseményekkel. Tudtam hogy ott nem pánikolhatok be mert a gyermekemnek szüksége van rám hogy meg tudjam szülni ☺
Meg persze tudtam hogy már nem sok van hátra és megláthatom ki is bújkált odabent 😊
Hidd el tudom tele van a terhesség és szülés gondolata sok bizonytalansággal és félelemmel,de az anyaság a legcsodálatosabb dolog a világon!! ❤
Mellesleg szülés után a gyermeked 1000x meg 1000x kárpótol a szülőszobán átélt fájdalmakért 😉
Elég jól telt a terhességem, szinte problémamentes volt, a végén befigyelt némi légszomj meg gyomorégés, ami kellemetlen volt, de bőven viselhető.
A szülés meg... inkább hosszú volt, mint fájdalmas. Persze fájt, nem mondhatom, hogy nem, de pl. a fogfájáshoz képest ez a kanyarban sem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!