Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Petefészek Ciszta miatt 6...

Petefészek Ciszta miatt 6 hónapig folyamatosan kell szednem fogamzásgátlót, szünet nélkül. Meg voltam fázva antibiotikumot szedtem. Napok óta megnőtt az étvágyam, és hatalmasra duzzadtak a melleim. Semmi mást nem vettem magamon észre. Lehetek terhes?

Figyelt kérdés
Fogalmam sincs csinàljak e tesztet van e értelme, mivel 3 hónapja egybe eszem a fogamzásgátlót, azt se tudom mikor kellene megjönne hogy vissza számolják. Hívtam telefonon az orvost azt mondta biztos nem vagyok terhes nyugodjak meg. Van valakinek hasonló tapasztalata?

2017. okt. 13. 20:25
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Kérdező

Pcos vagy?

Vagy mi van írva a leletedre?

2017. okt. 14. 08:46
 12/18 anonim ***** válasza:

66%-os: Az a baj, hogy neked teljesen más bajod van, mint ami a kérdezőnek.

Neked a leírás alapján PCOS-ed van, amire megoldást tényleg nem nyújt a fogamzásgátló. Bár ha valaki nem szeretne babát, ilyen esetben a fogamzásgátló is javít a helyzeten, mert a tüneteken segít.

Az endometriózis egy k.vára más betegség. Ott az a lényeg, hogy méhnyálkahártya van olyan helyen a szervezetben (jellemzően a kismedence különböző részein, petefészkekben), ahol marhára nem lenne helye. És ez azért baj, mert ahogy az ember menstruál, bizony azokból a kis gócokból is vérzik, ami hegesedéshez, összenövésekhez, fájdalomhoz, meddőséghez vezet.

Ilyenkor TELJESEN LE KELL ÁLLÍTANI A CIKLUST, hogy ne legyen menstruáció és ne legyen rosszabb a helyzet, hanem a meglévő kis gócok elsorvadjanak. Ez a helyes kezelése.

Erre egy lehetséges módszer a fogamzásgátló szünet nélkül szedése.

Szóval ne okoskodjál már bele olyan dolgokba, amiknek köze nincs a te problémádhoz, mert csak bajt okozol.

A kérdező beszélje meg az orvosával, hogy egyáltalán mi a baja.

2017. okt. 14. 09:46
 13/18 anonim ***** válasza:

Elso vagyok az endometriozisos.

Ahogy az elozo irta az ne ossza az ostobasagot aki nem ert hozza.

Ha a kerdezonek endometriomaja , azaz csokolade cisztaja van, a helyes kezeles, hogy leallitjak a ciklust.

66 % os, tudod van a mondas, ha hallgattal volna, bolcs maradtal volna!

2017. okt. 14. 09:52
 14/18 anonim ***** válasza:

Bocsánat előre is,hogy belekérdezek.

De nem attól függ a kezelés formája,hogy milyen cisztája van jelen esetbe a kérdezőnek?

Azt nem írta meg a kérdező.

Pco-nál tilos a fog gátló.

Ez biztos.

2017. okt. 14. 10:19
 15/18 anonim ***** válasza:

De, attól függ. Csak 66%-os rögtön feltételezi, hogy PCOS-e van a kérdezőnek és arról magyaráz, holott egy k.va szóval se írta, hogy az lenne.

Mi meg feltételezzük, hogy endometriózis, mivel azt szokás így kezelni. De már ötször leírtam, hogy talán meg kellene kérdezni az orvosát vagy legalább elolvasni a papíron, hogy mi a baja.

Egyébként meg PCOS-ben sem hiba fogamzásgátlót adni, pláne nem "tilos".

2017. okt. 14. 11:34
 16/18 anonim ***** válasza:

Oké nem tilos de nem is használ pco nál.

Inkább ront az egész helyzeten.

Elfedi a tüneteket sőt rosszabb is lehetnek.Még erősebben kijöhetnek a tünetek.

Tény jó lenne tudni mi van írva diagnózisnak a kérdező papírján

2017. okt. 14. 11:50
 17/18 A kérdező kommentje:
Bal petefészkemben endometriozis van, a jobb oldaliba ciszta. Nem vagyok pcos-os. Műtét után a második menzesz után vissza is jött szèpen, mivel ahogy az első válaszoló mondta a menstruáció okozza. Ezért állítjàk le fél évre a menzeszt. Azt nem tudom mi lesz ha vége lesz a 6 hónapnak, mert akkor újra mestruálok majd, mindenestre nagyon sok tünetem elmúlt, szinte minden. A teszt is negatív lett. Két hét múlva kaptam időpontot a biztonság kedvéért.
2017. okt. 14. 23:59
 18/18 A kérdező kommentje:
Babát szeretnèk, nem gondolt az orvosom újabb műtétre. Ezt a megoldást választotta. Azt mondta ezzel kiéheztettjük őket, remèlem is. Az endo rá van tapadva a beleimre, kockázatos lenne műteni.
2017. okt. 15. 00:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!