Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Nem működött a fogamzásgátló,...

Misoszb9 kérdése:

Nem működött a fogamzásgátló, a többi lent?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Először is azzal kezdeném, hogy nem felelőtlenség, hanem a fogamzásgátló pár százalékos hibafaktora éppen nálunk jött be. Barátnőm 3 hónap múlva, én 5 hónap múlva leszek 18. És bejelentette, hogy 3hete késik, és nem annyi csík volt a gyors teszten ahányat várt(3x is). Másfél éve vagyunk együtt elég szilárd kapcsolatban, az abortuszt teljesen elítéljük, a 2 család anyagi helyzetével fel is tudnánk nevelni. De egy a bökkenő, neki gazdasági suliba, nekem meg orvosi egyetemre van nyílt utunk. Magyarul semmi szakma, érettségi meg pár hónap múlva. Ő meg szeretné tartani, én kicsit hátrálok tőle, az bátorít, hogy a nővérem 17 évesen szült és most 12 éves a gyereke. Boldog kapcsolat, jó anyagi helyzet. Szóval nem húzta a korai gyerekvállalás keresztbe a terveiket a sógorommal.És igazából.... egyetem kilőve, mert a gyerek csak egy gyerek és mellette kell lenni, érettségivel annyit nem fogunk keresni, mint amit megszeretnék adni a gyermekemnek, és egyikünk se akar az "ősökön" élősködni... Mi lenne a legjobb megoldás szerintetek?

Légyszíves mellőzük az értelmetlen kommenteket..

2017. szept. 19. 17:24
1 2
 11/18 anonim válasza:
22%

Meglep, hogy hogyan emlegetik az előttem szólók a gyereket. Már rendelkezik egy élettel, és az abortusz igenis felér egy gyilkolással. Szerintem ez mindenkinek a lelkén száradna élete végéig. Azt is vegyétek figyelembe, hogy az abortusz után, lehetséges, hogy nem lehet utána gyereke a barátnődnek.

(én véleményem, és feltételezem fiatalabb is vagyok, mint az előttem írók)

2017. szept. 19. 18:39
 12/18 A kérdező kommentje:
Kedves hármasn, nem, nem önigazolás kell, sorolom a negatívumokat, és a pozitívumokat is, hogy minél ÉRTÉKELHETŐBB választ kapjak. Köszönöm az eddgi segítő szándékú válaszokat, tényleg az évfolyam halasztás lehet a legjobb
2017. szept. 19. 18:56
 13/18 anonim ***** válasza:
Anyósom igaz nem az egész orvosit csak a szakvizsgát csinálta meg pár hónapos babával. Nem volt könnyű, de megcsinálta. Mindenképpen bátorítalak az egyetem elvégzésére. A párod frissen szülten nem fogja tudni csinálni, nála a halasztás lehet a legjobb. Utána bölcsőde és akkor kezdheti ő is a tanulmányait. Tanuljatok, tanuljatok és tanuljatok! A gyereknek is hosszú távon az a jó, bár az elején biztosan nagyon nehéz lesz. Bár ezt az egészet nyilván csak akkor tudjátok a gyakorlatban megvalósítani, ha anyagilag támogatnak a szülők. Ezt ti tudjátok, hogy mennyire reális lehetőség...mert akár évekig is szükség lesz ra. Amire felhívnám a figyelmet, hogy meg lehet oldani, de egy gyerek házasságban és teljesen rendezett körülmények közé is ha kerül megváltoztatja a kapcsolat dinamikáját... stb. Erre készülni kell lelkileg, de nem lehetetlen, ha akarjátok. Kívánom, hogy sikerüljön .
2017. szept. 19. 21:14
 14/18 anonim ***** válasza:
73%

Bocs az offért: Az egyik válaszoló három csíkkal jött. Szövegértést még gyakorolni kell. 3x is-t írt a kérdező.

Kedves kérdező. Ha a szülők még ha nem is segítenek az ellátásban, de mégis támogatnak titeket, véhezzétek el a tanulmányaitokat. Párod halaszt egy évet legfeljebb. Kemény lesz az biztos, de már ez van. Ha nem tanultok tovább, elvágjátok magatoktól a lehetőségeket.

2017. szept. 19. 21:29
 15/18 anonim ***** válasza:
70%

Itt soha senkinek nem működik a fogamzásgátlója, pedig mindenki annyira tartja a szabályokat... Úgy látszik, csak házasságban és felnőtt embereknél működik, a 16-18 éveseknél nem, ők holland módszer mellett is potyogtatnak.

Megszülheti, de nem lesz belőle sem orvosi, sem gazdasági suli, az garantált. Nem a gyerek miatt...

2017. szept. 20. 05:42
 16/18 anonim ***** válasza:
44%

Kedves Utolsó, felnőtt vagyok és házas, és képzeld, én is teherbe estem a tabletta mellett, holott nem volt zavaró tényező.

Nem mondom, sokan biztosan ellazázzák a szedését, de ne általánisítsunk nár!

Bocs az offért, ugyanis a kérdésre nem tudok válaszolni. Egy ilyen egyenletben olyan sok az ismeretlen, hogy kívükről csak a frázispuffogtatás megy, a valóban jó válasz bennetek lakik.

2017. szept. 20. 06:05
 17/18 anonim ***** válasza:
#16 Nyugodtan általánosítok, mert a "semmi zavaró tényező" iszonyú ritka. Teherbeesni akarattal sem könnyű, és valahogy a 16-18 éveseknek olyan gyakran sikerül...
2017. szept. 20. 14:45
 18/18 anonim ***** válasza:
Szia én terhesen kezdtem el a fősulit aztán megszületett akkor is mikor tudtam bementem. utána gyakszira jártam bölcsis lett és befejeztem a sulit.
2017. szept. 20. 20:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!