Mennyit kell várni vetélés után?
Volt egy vetélésem, 3 napos késés és + teszt után volt egy vetélésem, tehát egy nagyon korai (4 hetes) terhesség volt.
Dokim 3 hónap pihenőt mondott. Nem kellett művi úton befejezni, kiürültem, akkor is meg kell várni a 3 hónapot?
Mi bajunk lehet, ha nem tartjuk be a pihenőt?
Kérlek ne ítélkezzetek, csak tapasztalatokra vagyok kíváncsi! Rengeteg ilyen kérdés volt már, de nem találtam konkrétumot!
Szia! Először is sajnálom ami történt! Nekem sajnos 11 hetesen ment el a babám, nekem szükséges volt az orvosi beavatkozás. Mondta a doki, hogy várjunk meg két normál mestruációt (ez három hónap) és utána próbálkozhatunk. A rákövetkező háromadik hónapban már + lett a teszetem:-) Én is azt mondom, hogy jobb az óvatosság. De ha a baba jönni akar akkor jönni is fog:-) Úgy is érzi a szervezeted, hogy képes-e egy kis élőlény befogadására:-)
Másik példa a barátnőm a szülés után 2 nappal vesztette el a kislányát, és rá két hónapra más meg is fogant a kisfia, aki fél éve egészségesen megszületett:-)
Táplálkozz egészségesen és vigyázz magadra!
7 hetes kismama
Én ugy tudtam, hogy ilyenkor nem kell megvárni a 3 hónapot.
Nem tudom, merjek-e ellentmondani az orvosomnak...:(
Első válaszoló vagyok: nekem 7 hetesen volt spontán vetélésem műtéti befejezéssel, akkor a dokim nekem is 3 hónap várakozási időt javasolt. Persze ez nem zárja ki azt, hogy korábban nem foganna meg egy egészséges baba. Az más kérdés, hogy 3 hónap után tényleg terhes is lettem.
Ilyen korai terhességnél, mint ami neked is volt, nem kellett műtéti beavatkozás. Szerintem nem kell 3 hónapot várnod, hisz a baba úgyis megfogan, ha minden körülmény megfelelő.
Arról már nem is beszélve, hogy sokan a 3 hónapos várakozási időt nem tartják be és már az 1. vagy 2. mensi után teherbe esnek és gondtalan terhességük van/volt.
Én a helyetekben nem várnék!
Köszönöm!
Én is így gondoltam. Azt hiszem, ha az a baba jönni akar, úgyis jönni fog, akkor legalább a lehetőséget megadjuk neki. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!