Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mennyit kell várni vetélés után?

Mennyit kell várni vetélés után?

Figyelt kérdés

Volt egy vetélésem, 3 napos késés és + teszt után volt egy vetélésem, tehát egy nagyon korai (4 hetes) terhesség volt.

Dokim 3 hónap pihenőt mondott. Nem kellett művi úton befejezni, kiürültem, akkor is meg kell várni a 3 hónapot?

Mi bajunk lehet, ha nem tartjuk be a pihenőt?

Kérlek ne ítélkezzetek, csak tapasztalatokra vagyok kíváncsi! Rengeteg ilyen kérdés volt már, de nem találtam konkrétumot!

2008. okt. 20. 15:01
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem volt műtéti befejezés, nem szoktak 3 hónapot javasolni, azonnal lehet próbálkozni. Sok sikert!
2008. okt. 20. 15:04
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Először is sajnálom ami történt! Nekem sajnos 11 hetesen ment el a babám, nekem szükséges volt az orvosi beavatkozás. Mondta a doki, hogy várjunk meg két normál mestruációt (ez három hónap) és utána próbálkozhatunk. A rákövetkező háromadik hónapban már + lett a teszetem:-) Én is azt mondom, hogy jobb az óvatosság. De ha a baba jönni akar akkor jönni is fog:-) Úgy is érzi a szervezeted, hogy képes-e egy kis élőlény befogadására:-)

Másik példa a barátnőm a szülés után 2 nappal vesztette el a kislányát, és rá két hónapra más meg is fogant a kisfia, aki fél éve egészségesen megszületett:-)

Táplálkozz egészségesen és vigyázz magadra!

7 hetes kismama

2008. okt. 20. 15:08
 3/6 A kérdező kommentje:

Én ugy tudtam, hogy ilyenkor nem kell megvárni a 3 hónapot.

Nem tudom, merjek-e ellentmondani az orvosomnak...:(

2008. okt. 20. 15:15
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Első válaszoló vagyok: nekem 7 hetesen volt spontán vetélésem műtéti befejezéssel, akkor a dokim nekem is 3 hónap várakozási időt javasolt. Persze ez nem zárja ki azt, hogy korábban nem foganna meg egy egészséges baba. Az más kérdés, hogy 3 hónap után tényleg terhes is lettem.

Ilyen korai terhességnél, mint ami neked is volt, nem kellett műtéti beavatkozás. Szerintem nem kell 3 hónapot várnod, hisz a baba úgyis megfogan, ha minden körülmény megfelelő.

Arról már nem is beszélve, hogy sokan a 3 hónapos várakozási időt nem tartják be és már az 1. vagy 2. mensi után teherbe esnek és gondtalan terhességük van/volt.

Én a helyetekben nem várnék!

2008. okt. 20. 15:23
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Én is így gondoltam. Azt hiszem, ha az a baba jönni akar, úgyis jönni fog, akkor legalább a lehetőséget megadjuk neki. :)

2008. okt. 20. 15:49
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem művi úton fejezték be a 11 hetes terhességemet, mert meghalt a baba. Nekem is 3 hónapot mondtak ami érthető. Na ehhez képest 2 hónap után terhes lettem és azt mondta az orvosom, semmi baj ha így spontán meg tudott maradni akkor nem lehet baj. Igaza lehet, mert azóta 21 hetes vagyok és minden rendben van. Sok sikert neked és gyógyulást!
2008. okt. 20. 17:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!