Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Görbeszakértök mit szóltok a...

Görbeszakértök mit szóltok a diagramomhoz?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

2-ik hónap, hogy mérem a hőm. Minden nap ugyan ott és ugyan abban az időben. 22-29 naposak a ciklusaim. Utoljára május 1-kor volt. Az ovulációm 11-12-én volt, az orvos szerint is, mert látott ultrahangon.

Kérlek segítsetek, mert nagyon cikk-cakkozik és nem tudom, hogy mit jelent? Higanyos lázmerővel mérem, mert úgy olvastam, hogy az megbízhatóbb.

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.

A görbém:

[link]

2010. máj. 24. 14:00
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
09:01-es válaszoló vagyok. Helyesbitek az ovulációm a ciklus 18. napján Pénteken történt, ezt onnan tudom hogy tüszőrepedéskor menszis görcseim szoktak lenni. Miután kiszabadul a petesejt rögtös rögtön megkönnyebbülök. A jelőlteken kivűl nem volt több aktus. És ha nem tünt volna fel a beágyazodás a 30 és a 31. ciklus napon volt. Úgy hogy kedves 10:04-es szerintem ne foglalkozz görbe elemzéssel.
2010. máj. 28. 10:44
 22/30 anonim ***** válasza:
Utolsó válaszoló vagyok,több mint 2 éve vezetem és mérem a hőmérsékletemet, már csak tudom hogy mikor van ovulációm.
2010. máj. 28. 11:07
 23/30 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszönöm a válaszaitok. Egyelőre, szerencsére meg nem jött meg, igaz csak vasárnapra nem várom. Ma reggel igaz, hogy korábban mértem mint általában, mert korábban keltem, de 2 tizeddel leeset. Ez gond?

2010. máj. 28. 12:29
 24/30 anonim ***** válasza:

Kedves 11:07

Azzal kapcsolatban nem vitázok, hogy mit éreztél.

A hőmérsékleti görbe alapján az ovuláció meghatározásának kritériuma, hogy a megemelkedett hőmérsékletet meg kell előznie 6 olyan mért értéknek, melyek mindegyike alacsonyabb nála, ez a 23-24 napnál teljesül Nálad. A beágyazódásig az idő 7-12 nap között van, Nálad ez 7 nap alatt teljesült, ahogy a vérzésed is jelezte, ebben tehát egyet értünk. :o)

Magam 5 évvel ezelőtt egy 4 hónapon át tartó tanfolyamon sajátítottam el a módszert, azóta alkalmazom közösen a férjemmel, nem csak babatervezés, hanem fogamzásgátlás céljából is. Két gyermekem van, akik mindketten a tervezettek, és első alkalommal összejöttek amikor szerettük volna. (Ha termékeny időben szeretnénk együtt lenni, óvszert használunk.)

Ha még szeretnél írni, inkább magánban tedd, mert teljesen eltértünk a Kérdezőtől. Azért "elemeztem csak ki" esetedet, mert Nálad is jól látszik, hogy a hat alacsonyabb hőmérséklet legmagasabbikánál már nem mehet lejjebb a hő, ha az ember babás...

Sok boldogságot a babához!

2010. máj. 28. 12:39
 25/30 anonim ***** válasza:

12:39es (még mindig)

Ha korábban méred a hődet a szokottnál, az nem baj, csak ha később méred, az adhat pontatlan értéket. Akét tized fokos esés nem a legjobb jel, mert a menstruáció előtt kevéssel szokott leesni a hő, de addig van remény amíg 36,6 alá nem ereszkedik. Bár mint már korábban írtam, nekem nagyon nem tetszik az a 36,2-es hő, amit a 22. napon mértél...

Izgatottan várom a fejleményeket, és szorítok Neked!

2010. máj. 28. 13:21
 26/30 anonim ***** válasza:
Te lehet hogy tanfolyamon sajátítottam el a módszert, de talán a nőgyogyászom jobban ért hozzá mint te.
2010. máj. 28. 14:04
 27/30 anonim ***** válasza:
8%
Itt nincsenek görbeszakértők csak okoskodó buta libák.
2010. máj. 28. 15:13
 28/30 anonim ***** válasza:

Nem ismerem a nőgyógyászodat, így róla nem mondanék semmit, de az tény, hogy a nőgyógyászok nagyobbik százaléka nem ismeri, és főleg nem propagálja ezt a módszert. Ők az egyetemen a hormonális változás minden csínját-bínját megtanulják, de az módszer lényegét alkotó önmegfigyelés részleteit nem. Ha megkérdezed a nőgyógyászokat, hogy ajánlanák-e ezt a módszert fogamzásgátlás céljából, akkor nagy valószínűséggel "nem" lenne a válasz, mert nem ismerik, és ezért nem is bíznak benne. Babaprojekt esetén ajánlják néhányan a hőmérőzést, mert abból "baj" ugyebár nem lehet.

Ennek a módszernek az alapjai nem az orvoslásban, hanem a biológiában rejlenek. Férjem biológus, és sok orvossal beszélgetve már rég megállapította, hogy az orvosok -tisztelet a kivételnek- nem igazán tudják a biológiát.

Annyi hozzá tartozik, hogy az ovuláció pontos idejét csak ultrahanggal lehet megállapítani, és valóban van olyan eset, hogy a hőmérséklet csak 1-2 nappal később emelkedik meg, ezért lehet, hogy 20-21. napon volt a tied.

A módszer arra alkalmas, hogy megállapítsuk 100%-ra, hogy megvolt az ovuláció az adott ciklusban, hogy pontosan mikor volt, az rejtély marad. A hímivarsejtek élettartama átlag 3 nap, de jó talaj esetén 5 nap is lehet. Így jött össze a babátok, az biztos. (Én épp ezért lányra is saccolom :o)

Bocsáss meg kérdező, többet tényleg nem "levelezek" az oldaladon, csak hát magáncím nem volt...

2010. máj. 28. 15:29
 29/30 anonim ***** válasza:

Hogy vagy kedves kérdező?

Mi lett azóta?

2010. máj. 31. 13:52
 30/30 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Sajnos vasárnap megjött :(

2010. jún. 1. 15:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!