Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Görbeszakértök mit szóltok a...

Görbeszakértök mit szóltok a diagramomhoz?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

2-ik hónap, hogy mérem a hőm. Minden nap ugyan ott és ugyan abban az időben. 22-29 naposak a ciklusaim. Utoljára május 1-kor volt. Az ovulációm 11-12-én volt, az orvos szerint is, mert látott ultrahangon.

Kérlek segítsetek, mert nagyon cikk-cakkozik és nem tudom, hogy mit jelent? Higanyos lázmerővel mérem, mert úgy olvastam, hogy az megbízhatóbb.

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.

A görbém:

[link]

2010. máj. 24. 14:00
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

A test hőmérsékletem szerencsére mindig magas,nem esett vissza. Ez jó jel? Csattolóm a kibővített diagramomat:

[link]

A rossz hír viszont az, hogy néha menstruáció előtti tüneteim vannak. Vasárnapra nem várom, nagyon szeretnénk egy kis babát.

2010. máj. 27. 12:33
 12/30 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Szívemből megszavazok mindenkinek (így Neked is!) egy babát, aki már nagyon várja.

Ennek ellenére ez a görbe nem utal babára.

Egyik kommentelő beszúrta sajátját, ami szintén cikk-cakkos, de sajnos nem mindegy, hogy hogyan, az övé egy szabályos terhesgörbe...

Az ovulációd úgy tűnik megvolt, bár a vonalat egy nappal későbbre kellene húzni. Azért lehetsz ebben biztos, mert a három egymást követő napon volt olyannyira megemelkedett a hőmérsékleted, hogy az őket megelőző 6 mért nap mindegyikén alacsonyabb volt.

Ezekből az "alacsonyabbakból" a legmagasabb értékre kell húzni egy segédvonalat (ezt a gép nem tette meg valamiért), nálad 36,6 ez az érték. Ha babás vagy, ez alá nem mehet. (Bár én hiszek a csodákban is!)

(Itt a különbség, kommentelőnél 36,4 ez a vonal, és az alá nem is ment nála, csak egyszer elérte...)

Egyébként segítség lenne, ha beírtad volna az együttléteket, és ahogy már fentebb írták, a nyákvizsgálat is nagyon sokat segít. Azt pedig jól tudtad, hogy analóggal kell mérni, cska azzal folytasd, ha szükség lesz rá, mert bár én ilyenre még nem láttam példát, Nálad is csak egyetlen egy alkalommal ment a segédvonal alá a hő, tehát lehet, hogy ez valami csodás kivétel, de az ellent mondana a papírformával.

Szóval így vagy úgy, nagyon szurkolok Neked és a párodnak!

(5 éve ezt a módszert használó 2 gyerekes anyuka)

2010. máj. 27. 14:12
 13/30 anonim ***** válasza:
Amíg a nemvárt napja el nem jön, tökmindegy, milyen a görbe. Ha ezután is magas a hő és nem jön meg, akkor lehet tesztelni. Ilyenkor még korai bármit is mondani. Nyugi, Kérdező, még bármi lehet ebből...:)
2010. máj. 27. 14:59
 14/30 anonim ***** válasza:
Nekem is magas a görbém, szép, de mensis fájdalmam van és a papír is barna. Nálam ez a hónap nem jött be. De legalább volt peteérésem! Ez is valami.
2010. máj. 27. 16:19
 15/30 anonim ***** válasza:

Kedves 14:59!

Ha bármilyen görbéből lehetne baba, akkor az egész görbevizsgálatnak semmi értelme nem lenne, pedig nem így van...

Mindemellett szép gesztus, hogy biztatod a kérdezőt!

2010. máj. 27. 16:25
 16/30 anonim ***** válasza:

Pont az a lényeg, hogy majdnem így van (de azért a "bármilyen" erős túlzás). Az előző oldalon van egy kérdés ezzel kapcsolatban és néhány görbe. Nézzétek meg. De ez csak egy példa...

A progeszteron miatt van fent a hő a menzi előtt akár van baba, akár nincs. Így értettem, amit írtam, sajnálom, ha nem volt egyértelmű.

2010. máj. 27. 18:28
 17/30 anonim ***** válasza:

Hát ez az, hogy már bennem is felvetődött, hogy van-e egyáltalán értelme a görbének. Annyi minden befolyásolja, hogy képtelenség hajszálpontosan mérni.

Egyébként miért ne lehetne akár ebből is terhesgörbe, hiszen minden emberi test más. Van, akinek meg sem emelkedett a hője. EZen az oldalon már többször olvastam ilyent.

És ez? [link]

meg ez?

[link]

stb.

[link]

Véleményem szerint ebből a görbéből NEM lehet megmondani mi lesz. Attól még, hogy nem a klasszik nagy könyvben megírt görbe, attól még simán lehet esély.

2010. máj. 27. 21:26
 18/30 anonim ***** válasza:

Szia itt az én terhes görbém,ami nem is mondható egyáltalán annak (pár hónapja sokan megjegyezték ezen az oldalon,hogy azért ilyen mert nem egy időben mértem a hőmet, a 13-dik ciklus naptól mindig azonos időben mértem.)

[link]

Most meg már ott tartok hogy az első császáros baba volt,ez végett 10 héten belűl már a kisfiamat fogom tartani a kezemben.

Ne add föl ebből még bármi lehet.

28 hetes kismama.

2010. máj. 28. 09:01
 19/30 anonim ***** válasza:

14:12-es vagyok

Utolsónak is szabályos a terhesgörbéje, azt leszámítva, hogy mivel az első két hétben össze-vissza mérte, ezért oda behúzott tévesen egy ovulációt jelölő vonalat a gép. A tényleges ovu kitolódott a 23-24. nap közé. Mivel a hímivarsejtek 5 napig képesek elélni, ez itt meg is történt, vagy esetleg volt ott még egy aktus, amit elfelejtett jelölni. 36,6 a legmagasabb értéke, ami alá nem mehetett utána a hője, és nem is nem is ment, csak egyszer elérte...

2010. máj. 28. 10:04
 20/30 anonim ***** válasza:
Meg akartam kérdezni, hogy hogy vagy kedves Kérdező, csak véletlenül lenyomtam az entert...
2010. máj. 28. 10:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!