Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Az ovulációt hogy tudom...

Az ovulációt hogy tudom meghatározni? Mennyire nagy eltérések lehetnek?

Figyelt kérdés
Pontos a menstruációm,29-30 napos. Úgy tudom, hogy a 14. nap az ovuláció, de ezt honnan tudom biztosra? A hőmérős módszerben nem bízom, elég, ha valami picit más az életmódomban, és máris mást mutat. Szoktak nagy különbségek lenni nőknél, vagy ilyen ciklus mellett ez fixnek mondható? És ha az ovuláció napján, illetve az azt követő 2 nap biztos együtt vagyok a párommal, akkor jó esélyeim vannak a teherbeesésre,ugye?
2017. aug. 3. 12:13
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Regisztrálj a ciklus.hu-ra, vagy más menstruációs app-ra és az kiírja a termékeny napjaidat.
2017. aug. 3. 12:44
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

A ciklus második fele szokott fix hosszúságú lenni, normál esetben 12-16 nap közötti. Az első fele változó hosszú.

Ovulációs teszt, mikroszkop, nyák figyelés lehet a segítségedre az ovu időpontjának meghatározására. Nekem a hőmérés vált be hüvelyben mérve.

Teherbe esés szempontjából az ovu előtti 2 nap és az ovu napja fontos, ilyenkor 1-2 naponta ajánlott szexelni.

Nálad a termékeny időszak (feltéve, hogy tényleg ovulálsz) a 11-18. ciklusnap között van. Ilyenkor kell együtt lenni a pároddal.

Hőmérőzésből, ovuláció ultrahangos figyelésből, hormon vérvételből tudhatod, hogy tényleg volt ovulációd.

2017. aug. 3. 12:46
 3/4 anonim ***** válasza:
Miért toroltetted a valaszom?
2017. aug. 3. 12:58
 4/4 anonim ***** válasza:
Pedig csak homerőzést javasoltam meg h általaban bevalik ha pl 29 napos ciklusbol kivonsz 14 napot akk 15.napon volt ovulációd.:/ meg h használj netes ovutesztet , ugyanolyan jó mint a 2500ftos rossmanos 5 dbos..
2017. aug. 3. 12:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!