Milyen negatív hatása lehet a fogamzásgátlónak egy esetleges becsúszott babára?
A kérdés nagyjából elméleti, mielőtt valaki nekem esik. :)
Fogamzásgátlót szedek (nincs kimaradás, antibio, semmi gond nincs vele), viszont ez már a harmadik ciklus, amikor nem akar "rendesen" megjönni a megvonásos, csak ilyen max egy napos pöttyözés. Eddig nem gondoltam semmi rosszra - eleve csak a hatodik nap körül szokott megjönni, ergo rövid (2-3 nap, nagyon max 4. pöttyözéssel együtt), előtte meg cikluszavarom volt, pajzsmirigy és egyebek, előtte is megszokott volt, hogy hónapokig nincs, eleve erre kaptam a bogyót, ezek maradványának tudtam be a dolgot.
Viszont pont a mostani szünet előtt voltam pajzsmirigy kontrollon, és nincs gond az értékeimmel. Most kicsit elgondolkodtam, hogy mi van, ha a bogyóval van gond. :) Nyilván a biztonság kedvéért veszek majd egy tesztet, meg ha nem lesz szabin a doki, rákérdezek nála is, hogy mi a helyzet, de így ezek kapcsán felmerült bennem a dolog.
Hogyha esetleg tabletta mellett csúszik be a gyerek, és nem tűnik fel azonnal, ergo szedi tovább az ember, annak milyen káros hatásai lehetnek? Betegség, fogyatékosság, fejlődési rendellenesség?
Én teljesen egészséges pontos 28 napos ciklussal kezdtem szedni fogamzásgátlót és mellette ugyanúgy óvszerrel védekeztünk. 3x nem jött meg a vérzésem cserébe félidőnél görcsöltem (maszatpöttyöztem), aurás migrénem lett és végül a doki eltiltott a szedésétől.
Ezután abbahagytam és halál pontos ciklusom helyett össze vissza jött meg 26-44 napokra. Persze mondták hogy normális 1 év mire visszarendeződik. Most tartok 2 évvel utána és most még mindig 26-33 napok között jön meg.
Pajzsmirigyem rendben van, egészséges vagyok. Úgyhogy szerintem nálatok sem baba van a dologban, de a biztonság kedvéért tesztelhetsz. Babának nem árt annyira a bogyó szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!