Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Szedi vagy szedte valaki az...

Szedi vagy szedte valaki az elevitett? Mik a tapasztalatok?

Figyelt kérdés
Mivel babát tervezünk a védőnő tanácsára elkezdtem szedni az elevitet. Van már egy gyermekem akit 4300g és 55cm szültem. közel 40kg ott hiztam de mivel fiatal voltam és sokat sportoltam kb 30 perc allat megszültem. Sok embertöl hallotam, hogy az elevites babák nagy sulyal születnek. Mivel már nem vagyok fiatal és csak 55kg vagyok agodok, hogy megint nagy lesz a baba. Mindenki tanács érdekel!!!!
2010. máj. 21. 09:12
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Én csak a saját tapasztalatomat tudom leirni.Mikor terhes lettem lányommal én is elevitet szedtem.Hiztam 35kg!!A lányom a 38-ik héten született 3850gr-mal,tehát ha benn marad végig ő is 4kg feletti lett volna.Ugyhogy most hogy megint terhes vagyok én Gravidát szedek,mert em akarok ujra ennyi +kg(ami nem biztos hogy az elevittöl lett,de ki tudja??)
2010. máj. 21. 09:19
 2/13 A kérdező kommentje:
Igaz én 6 napot tulhordtam de akkor nem szedtem semilyen gyogyszert. Félek, hogy ha még gyógyszert is szedek nagyobb lesz a baba.
2010. máj. 21. 09:21
 3/13 anonim ***** válasza:
Nekem iszonyatos szorulásom volt tőle. Nagyon gáz volt..
2010. máj. 21. 09:25
 4/13 A kérdező kommentje:
Szorulásom nincs de majdnem fekete a székletem. Az baj?
2010. máj. 21. 09:28
 5/13 anonim ***** válasza:

A vas színezi feketére a székletet.

Én Maternát szedtem, és nekem 4090 gr volt a fiam, szóval inkább folsav, sok zöldség, gyümölcsök, ha lehet, mert a komplex vitaminoktól valószínű, hogy nagy lesz.

2010. máj. 21. 09:32
 6/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsaitokat.
2010. máj. 21. 09:36
 7/13 anonim ***** válasza:

én a fiamnál maternát szedtem végig! 39.hétre született 2950g 53cm, én 20kg-ot hiztam, igy lettem 65 a végére.

Az elevitet próbáltam, de nagyon szorultam tőle, uhogy most femibiont szedek,most jól vagyok.

Én nem hallottam, h az elevites babák nagyok, de ha ettől tartasz akkor szedj csak folsavat és sok zöldséget gyümölcsöt fogyassz!

Én ha elevitet is szednék, nem hinném, h nagy babám születne, nálunk a családba szinte mindenki átlagos, szóval biztos benne van a genetika is, h mekkora baba születik.

2010. máj. 21. 09:44
 8/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Én a lányomnál elevitet szedtem, és 10 kilót híztam, és 3100gr-mal született. Most fiút várok szintén elevitet szedek naponta és most se fogok 10-12kg-nál többet hízni.

Az orvosom azt mondta, hogy tévhit,hogy a vitamintól nagy baba lenne, ez szerintem is genetika. A vas színezi be a székletet. A szorulás miatt egyél sok rostot, activia joghurtot, sok folyadék. Nekem napi 2x van széklet és nem vészes.

2010. máj. 21. 09:53
 9/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is az Elevitet szedtem a 38. hétig. 12 kg-ot híztam. Kisfiam 4050 gr. és 55 cm-vel született, két napot hordtam túl. Az orvosom nekem is azt mondta, hogy nem a vitaminok okozzák a nagy születési súlyt, genetika és az anyuka táplálkozása is befolyásolhatja. Napi 4 liter folyadék és minden simán megy. Nekem is az Aktívia segített és a banán.

2010. máj. 21. 11:05
 10/13 anonim ***** válasza:
Én is szedtem a terhesvitamint, egyik kislányom 2550 g, másik 2750 g-mal született. Szerintem sincs összefüggés, inkább a táplálkozás lehet befolyásoló. Én végig odafigyeltem az étkezésre, szülés utáni napon 58 kg voltam.
2010. máj. 21. 11:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!