Volt olyan aki elment táppénzre 4-5 hetesen munka miatt mert cipekedni kell meg stresszes hely?
A nagy fokú hányás valóban keresőképtelenné tesz. Az nem táppénzcsalás. Csak az, amikor már munkaképes lennél, de te inkább otthon maradsz "kényelemből".
És ne mondd, hogy aki végig dolgozik, az veszélyezteti a gyerekét.
Mindenki félti a terhességét és a babáját, de ezért nem mindenki megy táppénzre...
Nem az a természetes, hogy "táppénzen maradok, mert féltem a babám". Aki dolgozik, mert amúgy EGÉSZSÉGES a terhessége, az is ugyanúgy félti...
mondanám, hogy a terhesség nem betegség, DE:
mi sokat vártunk a babára, amikor kiderült, hogy terhes vagyok, 1 hetet kórházban töltöttem méhenkívüli gyanujával. amikor végre kiderült, hogy minden rendben van, akkor a ov főorvos mondta, hogy másnap akár mehetek is dolgozni... a dokim meg azonnal közölte, hogy túl sokat küzdöttünk érte, szó sem lehet arról, hogy dolgozzak.
nem vitatkoztam.
Hat hetesen mentem táppénzre. Laboránsként dolgoztam 12 órában éjszaka/ nappal. A fizetésem nem sokkal lett kevesebb.
Milyen táppénz csalás?! És aki egy mezei megfázásra is 2 hét táppézre megy?
El kelljönni, mert a magzat fejlődése és egészsége a legfontosabb!
Na akkor elmondom a véleményemet aki azt gondolja h tp csalás volna
Szóval én kereskedelembe melozom. 3 évvel elvetéltem mert 30 kg at kellett emelni. Raklapot huzni pl lisztet vagy ásványvizet. te igy dolgoznál? Most ismet terhes vagyok. És hentes vagyok. Amint meg tudtam eljöttem tpre mert a baba egészsége az első. Tudod mikor emelgettném a 30-40 kg os ládákat mikor bejön du. Kamion és hozza az árut. Szóval valóban a terhesség nem betegség de vkinek van előzménye menjen tpre. Meg persze aki gyárban melózik.
Ismerek olyat, aki emiatt táppénzre ment. Hogy mennyit bírsz és, hogy mennyit segít a munkáltatód, az sok mindent befolyásol. Én is cipekedek, emelgetek, hajlongok, pakolászok raktárban, immár 20 hetesen. Most kezd el nehézzé válni a történet, mert rohamos növésnek kezdett a picur és leterhelődik a derekam nagyon, meg egyre nagyobb a tápanyag igényem is.
Szerencsére én jó helyen dolgozok. 5 hetes korom óta tudják, hogy terhes vagyok. A műszakvezetők meg is mondták, hogy annyit csináljak, amennyi jól esik, ha fáradt vagyok, szóljak. Nem voltam táppénzen 6 éve, nem voltam szabin 4 hónapja és nem túl sűrűn kérek segítséget a munkatársaimtól. Van néhány rosszmájú kollégám persze, akik azonnal osztják az észt, mihelyst megállok pár percre, mondván, hogy terhes vagyok nem beteg. Jelzem, vagy nem szültek soha, vagy még olyan messze állnak a gyermekvállalástól, mint Makkótól Jeruzsálem. Ők meg abszolult nem érdekelnek. Egy bajuk van csupán, hogy még terhesen is jobban ellátom a munkakörömet, mint ők. annyira nem érdekel ez az egész, hogy a vérnyomásom 100 fölé alig akar menni:)
Ami a tp csalást illeti, szerintem közel annyian vannak indokolatlanul tp-én egy évben, mint ahány kismamát macerálnak ezzel.
Jól tetted. X ideje fizetjük a tb-t, bocsáttassák már meg, hogy tp-re merünk elmenni. Van aki soha nem dolgozott még is kapja a rengeteg pénz. Én most szabira megyek, mert nagyon felgyűlt. Azután meg meglátom. Egyre nehezebben tolerálom a kollégákat és a munkakörömet is egyre nehezebb ellátni.
A 20 hetes kismama voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!