A ma felnövekvő gyerekek hova mennek el dolgozni?
A McDonald's elég kecsegtető a frissen diplomázott fiataljainknak.
Szerintem a 70%-uk elmegy külföldre, a maradék 30% meg itt marad valami gyári munkásként.
Az intelligencia az egy olyan szám ami az agyad problémamegoldó képességét illetve összefüggéseket figyelő tulajdonságait pontozza.
Mindenesetre szerintem folyamatosan szükség lesz karbantartókra épületgépészekre villanyszerelőkre ügyvédekre traktorosokra targoncásokra kamionosokra sofőrökre stb ez mind olyan dolog amit ha megszakadnak sem fognak automatizálni. Elektromos hibák mindig lesznek az emberek össze fognak veszni a kamionosoknak is kell a tudásuk a traktorost sem lehet helyettesíteni. Szerintem egyenlőre nem kell agódni amiatt hogy a gépek elveszik a munkahelyeket.
"A ma felnövekvő gyerekek hova mennek el dolgozni?"
Közmunka ,gyári munka, takarító ,segéd munka.
Nehogy azt hidd, hogy csak olyanok járnak egyetemre, akiknek 125 feletti az IQ-juk :D
Amúgy meg mindig szükség lesz segédmunkásokra, villany/víz/gázszerelőkre, ápolókra, eladókra, stbstb...
Mo-n mindenképp lesz alacsony munkatermelékenységű-kevés képzést igénylő munkahely, Viktorék elintézték már most.
A másik oldal pedig mindenképp az alapjövedelem lesz. A gépeket fogják megadóztatni (Musk szerint), és abból lesz pénz ennek finanszírozására. Az emberek pedig az ingyenpénzből megvalósíthatják magukat, így pl kitanulhatják akár a programozást is, de bármi másba is kezdhetnek, mert nincs kockázat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!