Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Nehezebb anyagi körülmények...

Nehezebb anyagi körülmények mellé bevállalnátok egy babát?

Figyelt kérdés
A helyzet az, hogy a párommal szeretnénk babát és bár jól keres a párom, de a fizetése elég bizonytalan (a főnöke mindig "elbulizza", elkártyázza vagy elgépezi a cég pénzét, így sokszor két-három hónapig élünk egy havi fizetésből, a következő haviért megint könyörögni kell, most is két havi fizetéssel lóg). Tehát nem lenne gond az anyagiakkal, de így, hogy ki tudja mikor kap legközelebb fizetést a párom, így már igen. Egy gyereknek nem lehet azt mondani, hogy nincs tiszta pelusra pénz, kölcsönkéregetni meg nem akarunk. Kíváncsi vagyok mások véleményére! Így nem túl rizikós bevállalni egy babát? Még nincs útban, csak tervben. Esetleg, ha nem túl indiszkrét a kérdés, megkérném a kedves válaszolókat, akiknek már van csemetéjük, hogy ha lehet, írják meg, hogy az első baba várása és az első hónapokban kb. mennyit kell a babára költeni? Tudom, szomorú, hogy az embernek ma már a családtervezéskor a pénztárcájába kell néznie, de a dologhoz hozzátartozik, hogy időnk még bőven lenne a családtervezésre. Tehát ha anyagilag nem bírnánk egy babát, még lenne időnk várni, de már most szeretnénk egy apróságot, nem szeretnénk nagyon várni. Fura, be kell vallanom, bennem most szólalt meg az, hogy anya szeretnék lenni. Szeretettel várnánk, tető lenne a fejünk fölött, autó van, de nagyon félek, hogy nem tudnék neki mindent megadni.
2010. máj. 19. 10:05
 1/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Valószinűleg meg lehet a főnökkel valahogy egyezkedni fizu ügyben,esetleg egy apeh befenyités jót tenne neki.

a babának elég sok mindere szükséga van, igy a doki nélkül min.100.000 -ftot számolhattok rá,ha nem is újat vesztek mindenből.

2010. máj. 19. 10:17
 2/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Mi is szeretnénk már babát. És sajnos hasonló problémákkal küzdünk. Bár az én férjemnek nem ilyen ritkán fizetnek. Most is 6 hetet várt a fizetésre, mert nincs a főnökének pénze. De úgy vagyunk vele, hogy belevágunk. Mert ha arra várunk hogy minden jó legyen akkor soha nem lesz babánk. Majd lesz valahogy. Minket is felneveltek, és 5-en vagyunk tesók.A szüleim nagyon szegényke voltak, mégis itt vagyunk.

Úgyhogy sok szerencsét kívánok!:)

27/L

2010. máj. 19. 10:25
 3/10 A kérdező kommentje:
Az a helyzet, hogy nem lehet egyezkedni a főnökével. Beteges szerencsejátékos, a környéken mindenkinek tartozik kisebb-nagyobb összegekkel. Hiába próbált már a párom és a munkatársai beszélni vele, hogy így tönkre megy a cég, ő váltig állítja, hogy nem. A párom elvileg be van jelentve, de meg merjük kockáztatni, hogy csak a szerződést írta meg a főnöke, valójában semminek nem járt utána. A párom már így is új munkát keres, de valószínű, hogy azzal nem fog ilyen jól keresni.
2010. máj. 19. 10:38
 4/10 anonim ***** válasza:

Amíg nem rendeződnek az anyagi kérdések, addig lemondanék a gyerekről, a bizonytalanba nem lehet gyereket szülni.

én nem vállalnám. szerintem nem kéne elkövetni azt a hibát, amit nagyon sokan csinálnak, hogy engedve az ösztönöknek meg a gyerek utáni vágynak szülnek egyet majd csak lesz valahogy alapon. neee!

2010. máj. 19. 12:06
 5/10 anonim ***** válasza:
Az árakkal teljesen nem vagyok tisztában, de annyit pl azért tudok, hogy egy hónapra való pelenka 20-30 e ft.- és ez csak a pelenka, még nem beszéltünk a gyerekruhákról, tápszerről, gyógyszerekről. a lakást meg továbbra is fenn kell tartani meg a kocsit is. számoljatok utána.
2010. máj. 19. 12:08
 6/10 anonim ***** válasza:

1hónapra való pelus 20-30E??????????????Hol élsz te,van gyereked?Nekem 2hetente kell már csak pelust vennem,de 4000Ft sincs a kettő!Ne ijesztgesd a kérdezőt:-)Én a 2.válaszoló véleményét osztom..ha sokat agyalsz rajta sose jutsz el a gyerekvállalásig!És mi van ha 2hét mulva meghalunk??Akkor sose legyen ilyen alapon gyerek!Ha szeretitek egymást és babát is akartok,hajrá!Boldog gyerekora lesz ha nem is kap meg "MINDENT",a lényeg az övé lesz hogy szeretetben nől fel:-)

Sok sikert hozzá!

2010. máj. 19. 12:48
 7/10 anonim ***** válasza:

20-30? ez nekem is szemet szúrt, pedig nincs még gyerekem.

biztos olcsóbban is meg lehet venni

2010. máj. 19. 14:35
 8/10 anonim ***** válasza:

Ha jól értem házatok és kocsitok van? ugye?? A férjed meg, ha késve is , de megkapja a fizetését, Ugye??? Akkor szerintem nem lehet annyira rossz a helyzet, hogy ezt ennyire túl kellene aggódni!!! Szerény körülmények között is fel lehet egy gyereket nevelni, nem kell hozzá milliós babacucc, hogy elégedett legyen egy baba... Ja, és szerintem olyan sosem lesz, h. azt fogod érezni, h. minden megvan 1 babához, mert 1 embernek minél több mindene van annál többre vágyik...

Szóval szerintem vágj bele!!!

2010. máj. 20. 07:18
 9/10 anonim ***** válasza:
bocsi!!! Vágjatok:) bele...
2010. máj. 20. 07:19
 10/10 anonim ***** válasza:
szia szerintem is vágjatok bele.Én 21 éves vagyok 20 hetes kismama párom dolgozik igaz hogy anyuéknál lakunk és ide jön a pici is de nem élünk olyan rosszul.Mindkettőnknek van saját autója.ÉN sem vártam pedig megtehettem volna.Imádom a piciket és örülök hogy most nekem is lesz egy.Különben is ha meg van a t-gyes -hez meg a gyedhez a munkaidőd akkor nem kapsz olyan rosszul pénzt sem.Mindenkinek Boldog Babavárást.
2010. máj. 20. 08:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!