Értékelné valaki?

Figyelt kérdés
28napos ciklusaim vannak ez 14.napon készült: az uterus afv-ben, mérete 23×27×60 mm, benne az endometrium 9,6 mm-es. A jobb ovárium 37×22 mm-es benne néhány kisebb tüsző látható. Bal adnexum vetületében kóros nincs. Szabad hasűri folyadék nincs. Ha félidőben "néhány kisebb tüsző látható" akkor valószínűleg nincs normális peteérésem? Ez a ciklus 17.napján készült(tudom hogy 21 kellet volna, de nem lettem tájékoztatva akkor még "kezdő" voltam és a nődoki azt mondta bármikor mehetek) de gondoltam hátha ki lehet nézni belőle valamit:prolaktin 233,0mlU/l progeszteron 3,62nmol/l?

2017. jún. 9. 18:26
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Progeszteron arra utal, hogy nem volt ovuláció. Akkor is, ha 3 nappal később kellett volna nézni, ez elég kevéske. 28 napos ciklusnál 14. napon már nagy tüszőt kellett volna látnia a dokinak.

Amúgy az van leírva, hogy a méhed mekkora azon belül a méhnyálkahártya 9,6 mm ami elvileg teljesen normális ilyenkor. Ezek alapján nem történt ovuláció és vagy hosszabb ciklusra számíthatsz, vagy csak szimplán valami nem működik bent rendesen. Egy cikluson belül kellene a 3. napi LH/FSH hormonok eredménye majd ovu utáni 6. napon a progeszteron eredmény. Ez mind egy cikluson belül. Dokit cseréld le, olyan nincs, hogy bármikor lehet menni... még egy terhességnél is sokat számít egy nap...

Nem mondom, hogy mindenben igazam van, remélem lesz még nálam okosabb is, mert hirtelen nem tudom ilyenkor mihez kellene kezdeni. Ehhez inkább egy normális doki kéne.

Remélem egy kicsit tudtam azért segíteni.

Minden jót!

2017. jún. 9. 18:55
 2/14 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm válaszod ez már egy másik ciklusban készült(azóta ugyebár elkezdtem járni meddőségi központba) 3. Napi vérvételem eredményei: tsh 1,810mlU/L fsh 7,3IU/L lh 7,6 IU/L prolaktin 147 mlU/L ösztradiol 166 pmol/L (átjárható vagyok annyit megtudtam) és nagy megdöbbenésemre azt mondták 21.napi hormonvérvétel nem kell :0 most konzultációra várok(nem kapkodják el az időpontokat) júli. 21.re van időpontom
2017. jún. 9. 19:45
 3/14 anonim ***** válasza:
Hmm pedig azok az eredmények szépek. De a 21. napi is fontos lett volna, mert mint tudjuk, attól mert a ciklus elején látszik, hogy dolgozik minden nem biztos, hogy az a fránya tüsző meg is reped. Ha teheted legközelebb magánba ezt még nézesd meg. Párod lett már kivizsgálva? Esetleg IR-t néztek nálad? (nálam IR volt a ludas, gyógyszer után 3. hónapban terhes maradtam.) Illetve még sok más vizsgálat van ami gondot okozhat, de az bíztató, hogy a hormonok jók. Spermaölő dolgot néztek nálad? (bocsánat nem tudom a nevét).
2017. jún. 9. 19:50
 4/14 A kérdező kommentje:
Ir, spermaölő még nem lett vizsgálva de ami késik nem múlik, férjem spermaszáma 100millió mind aktívan mozog, morfológiája jó, ja erre a spermaölő témára visszatérve mit veszíthetek alapon kipróbáltuk ebben a ciklusban a pre-seedet, (28vagyok,férjem25)egyébként nagyon köszönöm kedves válaszod nagyon sokat segítettél hogy tisztábban lássam a dolgokat
2017. jún. 9. 20:24
 5/14 anonim ***** válasza:

Igazán nincs mit :) Akkor jól álltok kivizsgálás ügyileg.

Szép estét és sose adjátok fel véletlenül sem :) Időtök mint a tenger, és annyira nem vagytok reménytelenek... tuti valami apróság lesz :)

2017. jún. 9. 20:33
 6/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a bíztató szavakat, nagyon feldob :-) szép estét :-)
2017. jún. 9. 20:48
 7/14 A kérdező kommentje:
Még annyit hogy az eredményeim alapján kizárható a pco? (rendszeresek a ciklusaim)
2017. jún. 10. 00:09
 8/14 anonim ***** válasza:
Ez alapján elvileg igen, a PCOS biztosan, mert nincsenek cisztáid, Sztem még a PCO is kizárható, mert a pajzsmirigyed is jónak tűnik. 2 alatt kell lennie a TSH-nak de jobb 1 közelben. IR-ed még lehet.
2017. jún. 10. 06:33
 9/14 A kérdező kommentje:
Igen sejtettem hogy az ir nem kizárható, és annyian írták már hogy csináltassak ir vizsgálatot, hogy most rászántam magam, amig várok a pesti dokira addig, helyben csináltatok egy ilyen vizsgálatot, hétfőn kérek is időpontot a nődokimhoz
2017. jún. 10. 09:36
 10/14 anonim ***** válasza:
IR-hez javaslom a centrumlab-ot magán vérvétel és még aznap van eredmény, azzal érdemes dokihoz menni, persze csak, ha van rá pénz. Ha nem akkor meg türelmes várakozás :) Én szívesen olvasnám milyen lett az eredményed, ha gondolod majd írd meg, ha ott lesztek. Úgy látom csak ketten beszélgetünk :D
2017. jún. 10. 09:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!