Van itt olyan, aki most lett terhes és volt már missed ab-ja? Hogy érzed magad?
nekem tavaly aug.ba volt missed ab. 10 hetes voltam.
most 9 hetes vagyok és a félelem azért nennem van
Lányok, asszonyok! Ez nem (csak) fejben dől el...
Először is legyél pozitív, és ha ez megvan, figyelj magadra (és lehetőleg a párod is rád), és legyél tudatos.
Szerintem semmi sem történik véletlenül, és elsősorban nem a gondolataidon, hanem a tetteiden múlik.
1. Próbálj nem felfázni, és baktériumot/gombát összeszedni. Ha igen, kúráld ki magad szakorvos segítségével!
2. Figyelj a kajára! Főleg ha egyébként is túlsúllyal v. 'alultápláltan' kezded a terhességet. (Nyilván akkor még fokozottabban, ha cukros, PCOS-os vagy Crohn-os vagy, ill. ha ételallergiától szenvedsz.)
3. Óvatos a sporttal, házimunkával, nagyobb gyerek emelgetésével, egyéb fizikai aktivitással - beleértve a szex-et is.
(Lehet, h. Ancsa barátnőd 7 hónaposan is fél óráig lovagolt (és jól esett neki), de nem vagyunk egyformák - a méhünk, a pulzusunk sem.)
Később nekem nagyon bejött a kismamatorna (Bp.-en évekkel ezeeőtt több helyen is volt, gondolom most is van).
Na, és kerüljétek (v. próbáljátok meg kerülni) az ember talán egyik legnagyobb ellenségét, a stresszt.
+ magzatvédő (alias terhes v. kismama) vitaminok.
Bocs az észosztásért, de mindenki legalább ennyit tegyen meg saját gyermekéért még születése előtt.
4 terhességem volt, és 3 gyerkőcöm született
(Az első várandósságnál költözködtünk, 'szertelen" huszonévesként nehezet emeletem - nem kellett volna... :( )
Volt olyan szobatársam, aki túlsúlyosan, megdagadt lábakkal, trombózisgyanúsan végigdohányozta a terhességét (ami így csak 7 hónapig tartott), és az ikrei egyikét elvesztette...
Gondolom, az éhgyomorra kávéivást, a dohányzást (mikor megvonják az 'Anyukák' az oxigént a magzatuktól), a szeszes italfogyasztást, drogokat nem kell mondanom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!