Petesejt donor voltam. Anonim volt az egész procedúra, de mindig eszembe jut. Hogyan tudom ezt feldolgozni?
30 éves vagyok, van egy két és fél éves kislányom.
Szoktam önkénteskedni, szeretek segíteni másokon.
Mivel én már nem akartam több gyereket ezért bevállaltam, hogy petesejt donor leszek és így tudok segíteni olyanoknak, akiknek ez másképp nem sikerülhet.
Decemberben vették le a sejteket, annyit tudok, hogy még aznap megtermékenyítették őket és pár nap múlva beültették a fogadónak.
Soha nem fogom megtudni, hogy ez a gyerek/gyerekek megszületnek e vagy hol fognak élni a világban, mivel a fogadó család nem akart megismerni.
Nehéz, mert az én gyerekem, de mégsem az. Ha arra gondolok, hogy olyan lesz, mint a lányom, megszakad a szívem, de ha arra, hogy más az apja és más hordja ki boldog vagyok.
Nincs nap, hogy ne jutna eszembe. Hogy tehetném túl magam ezen?
És ez milyen országban volt? Mert Magyarországon nincs ilyen legálisan. Nem anoním, és csak rokon lehet petesejt donor.
És eléggé kellemetlen procedúra az egész.
Nekem elég kamuszagú ez a kérdés.
Kedves utolsó!
El kellett volna olvasni a korábbi hozzászólásokat és akkor nem írkálnál badarságokat!
Kerdezo, szep dolog.
Ez olyan mint a veradas, vagy a szervatultetes, valakinek segitesz.
Es a segitseg akkor igazi , ha onzetlen. Gondolj erre.
Köszönöm.
Szoktam vért is, vérplazmát is adni.
Én majd a szerveim is felajánlom, nekem már úgy sem kell, ha meghalok.
Tényleg szeretek segíteni másokon.
En azzal nyugtatnam magamat a helyedben, hogy az csak egy petesejt. Azt valaki megtermekenyitette, kihordta, megszulte, neveloi. Na o az edesanyja nem pedig Te. :) meg ha a genjeidet hordozza is :) szerintem foglalkozz inkabb a kislanyoddal es ne feltetlen ilyeneken kattogj, mert annal rosszabb lesz csak :)
Amugy csodalatos, hogy vannak meg ilyen emberek...:)
Kerdezo , 13 as vagyok.
En csontvelodonor adatbazisban vagyok, csak nyalmintat kellett adni.
Anthony Nolan - keress ra ha erdekel :)
Köszönöm szépen nektek a kedves szavakat!
Nagyon jól esik.
Rákeresek a csontvelődonorságra, köszönöm.
Amikor segítek az jut eszembe, hogy fordított helyzetben nekem is biztos segítene más és nagyon boldog lennék.
Pedig Ausztriában így működött.
Négyszer jártam kinn összesen.
Először mindenféle vizsgálatot elvégeztek, vér, vizelet, ultrahang. Teljeskörű nőgyógyászati és hormonvizsgálat, vércsoport teszt, nemibetegségszűrés.
Amikor ezeknek megjött az eredménye kimentem, kaptam tablettában hormonokat és injekciókat is.
Nagyon rossz volt szúrni magam, nagyon sok mellékhatása volt az injekcióknak.
Majd amikor végiglőttem magam uh-ra kellett menni, megnézték mekkorák a sejtek és hány darab van. Ekkor újabb injekciókat kaptam, itthon is szúrás és 3 nap múlva meg is volt a punkció.
Velem így történt Ausztriában
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!