48 évesen babát szeretnék! Tapasztalatok? Könnyű, nehéz? Segítséggel?
Termeszetesen nehez ha egyaltalan osszejon. 35 felett eleve evrol evre nagy a riziko, de ha most kezdesz probalkozni, 50 leszel kb legalabb mire szulsz. Konkretan nagymama kor, belegondoltal a gyerek helyzetebe is?
Manapsag nem elunk 80-90 eves korig.
En remelem kamukerdes.
Én 43 évesen szültem a negyediket, az első közös baba a második férjemmel.
Teherbe esni 2 év volt kb, én nem akartam semmilyen orvosi beavatkozást. Úgy voltunk vele, ha nem sikerül így, akkor nem erőltetjük. Közben volt egy korai vetélésem is.
a terhesség nem volt egyszerű, volt minden, genetikai eltérés, magas vérnyomás, cukorbetegseg. Végül a 36 héten sürgős császár, a babának életmentő.
Most 2 hónapos. Boldog vagyok, hogy belevágtunk, hogy végigcsináltuk, mert hatalmas öröm ránézni, átölelni, nézni, ahogy nyílik ki az értelme, ahogy a szemembe néz.
Bármikor újra kezdeném!
A terhesség alatt soha nem éreztem magam öregnek, ezt senki nem éreztette velem. A terhesgondozás a genetikai vizsgálaton kívül olyan volt, mint az első gyerekemmel közel 20 éve. Még azt is kérdezték gyakran tőlem, hogy első baba-e. Erre az volt a sztenderd válaszom, hogy nem, ő az utolsó 😀
Hát ha magától összejön, nem mondom, hogy ne csináld.
Mesterségesen nagyon kockázatos, 10 év múlva esélyes, hogy rákos leszel a hormonkezelésektől, a gyerek meg félárva.
(Nem, akik korábban lombikoznak, azoknak nem kell félni!)
Mit kérdezel? Hogy teherbe esni nehéz-e, vagy, hogy gyereket nevelni?
Teherbe esni akár mehet simán is. De az is lehet, hogy már most vagy közel a menopauzához és mégse jön össze... Ezt nem tudom megmondani. Pont a határon vagy korban.
Gyereket nevelni talán nem is most lenne nehéz, hanem hosszútávon. Ugyanilyen lutri, hogy 10-15 év múlva hogy bírod majd. Ez is teljesen különböző: Van aki már ötven pár évesen "fáradt" és van aki 70-75 évesen is fitt asszony... Ezt se tudhatod. Persze lehet, hogy ilyenkor felnő az ember a feladathoz és már csak azért sem hagyja el magát. Nem beszélnélek se rá, se le róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!