Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Azoktól kérdezném, akik több...

Azoktól kérdezném, akik több éves fog. Gátló szedés után vállaltak gyerkőcöt: mennyi idő volt míg a tabi abbahagyása után összejött a baba?

Figyelt kérdés

Mennyi ideig szedtétek? Minden rendben volt a tabletta abbahagyása után?

Már kb 6 éve szedek (elvileg nagyon alcsony hormontartalmút: Meliane-t) fogamzásgátlót és kb 1,5-2 éven belül tervezünk babát. Elsősorban nem a fogamásgátló hatása miatt kezdtem, hanem mert nem tudtam ellátni a napi feladataimat a mensim első két napján a görcsök miatt, amúgy szervi bajom a nődoki szerint nincs, a mensim ált 35-38 napra jött). Viszont félek, hogy ha abbahagyom a tabit valami gond lesz, annyi rémtörténetet olvastam már :(

2010. máj. 12. 08:19
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
67%
kb. 4 évig. amikor abbahagytuk, szinte pont 3 hónapra rá jött is a gyerek.
2010. máj. 12. 08:27
 2/13 anonim ***** válasza:
67%

Szia!

Én az első gyermekem előtt 5 évig szedtem fogamzásgátlót egy huzamban, majd 1 év pihenő után egészséges gyermeket szültem és a pihenő időben sem volt rosszabb a mensis napjaim, mint a tabletta szedése alatt.

Üdv egy 23 hónapos Kislány és egy 3 hetes Kisfiú Anyukája.

2010. máj. 12. 08:28
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Én is Melianet szedtem, tavaly áprilisban hagytam abba, és még nem jött a baba, most lett először rendben a ciklusom:( végülis nem nekem szólt a kérdés, csak azért írtam, mert én is ezt a bogyót szedtem. Kívánom, hogy neked rendben legyen utána!
2010. máj. 12. 08:32
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia! En 13 evig szedtem folyamatosan (Minulet-et). Tavaly oktoberben hagytam abba, azota rendesen megjon a mensim. Mondjuk nem 28 napokra, hanem olyan atlag 32-34 napra, de teljesen rendben vagyok. Mult honapban mar a babaval is probalkoztunk, egyenlore meg nem jott meg. :)

Egyebkent anno en is azert kezdtem el szedni, mert nagyon fajdalmas volt a mensim es ossze-vissza volt. Volt, hogy 50 napra, volt hogy 26 napra jott meg. Oktober ota viszont ez a 32-34 nap van.

Szerintem ne aggodj, minden rendben lesz!!! Az igaz, hogy az ember annyi mindent olvas a neten, hogy aztan megijed, de ha egeszseges vagy, akkor nem lesz semmi gond, hidd el! Minden jot kivanok Neked!

2010. máj. 12. 08:37
 5/13 anonim ***** válasza:
67%

szia. én 15 évig szedtem fogigátlót. (19,5éves koromtól)...tavaly májusban hagytam abba. mivel tanultam, így nem akcióztunk egyből, hanem csak novembertől. (ha nem lett volna a tanulás akkor természetesen nekilátunk), s Így nov. közepe körül "láttunk" neki és két menszi után jött a baba :-)

a dokim azt mondta, ezek a mai tablettáknak nem kell hónapokig tartó kiürülési idő. akár már a köv. hónapban is teherbe lehet esni anélkül hogy beteg lenne a baba. A havim egyből beállt gyógyszer után is, nem volt gond vele!

2010. máj. 12. 09:09
 6/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat :)

Hát tényleg remélem, hogy nem lesz majd semmi gond :)

2010. máj. 12. 09:58
 7/13 anonim ***** válasza:
67%
Szia! Én kb. 6 évig szedtem (Mercilon-t). Most februárban hagytam abba. Nincs gond a ciklusommal, 28 nap helyett 23-25 naposak lettek. Még sajnos nem jött a pocaklakó. 17-18-ára nem várom, remélem már sikerült, mert már nagyon várjuk.
2010. máj. 12. 10:04
 8/13 anonim ***** válasza:
67%
A mai, modern fog. gátlók annyira kicsi hormontartalmúak, hogy elvileg nem okoznak később se gondot. Most gondolj csak abba bele, hogy már akkor se nyújtanak teljes védelmet, ha netán 1 szem kimarad... Én pl. 10 éven keresztül szedtem Marvelont, majd egy enyhébb betegség csökkentette a fog. gátló hatását, így normál szedés közben maradtam terhes (10 hetesen derült ki, addig szedtem a bogyót!!)... most 20 hónapos a kislányom :)))
2010. máj. 12. 10:40
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
én is a meliane-t szedtem kb 4 évig.miután abbahagytam egyből rendeződött a ciklusom,de sajna a baba csak 15 hónap múlva jött össze.remélem te szerencsésebb leszel.
2010. máj. 12. 11:08
 10/13 anonim ***** válasza:
77%
En is vagy 6 évig szedtem. Abbahagytam és 1 éven át csak gumival védekeztunk. Es fél év után sikerult teherbe esnem.
2010. máj. 12. 11:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!