Azoktól kérdezném, akik több éves fog. Gátló szedés után vállaltak gyerkőcöt: mennyi idő volt míg a tabi abbahagyása után összejött a baba?
Mennyi ideig szedtétek? Minden rendben volt a tabletta abbahagyása után?
Már kb 6 éve szedek (elvileg nagyon alcsony hormontartalmút: Meliane-t) fogamzásgátlót és kb 1,5-2 éven belül tervezünk babát. Elsősorban nem a fogamásgátló hatása miatt kezdtem, hanem mert nem tudtam ellátni a napi feladataimat a mensim első két napján a görcsök miatt, amúgy szervi bajom a nődoki szerint nincs, a mensim ált 35-38 napra jött). Viszont félek, hogy ha abbahagyom a tabit valami gond lesz, annyi rémtörténetet olvastam már :(
Szia!
Én az első gyermekem előtt 5 évig szedtem fogamzásgátlót egy huzamban, majd 1 év pihenő után egészséges gyermeket szültem és a pihenő időben sem volt rosszabb a mensis napjaim, mint a tabletta szedése alatt.
Üdv egy 23 hónapos Kislány és egy 3 hetes Kisfiú Anyukája.
Szia! En 13 evig szedtem folyamatosan (Minulet-et). Tavaly oktoberben hagytam abba, azota rendesen megjon a mensim. Mondjuk nem 28 napokra, hanem olyan atlag 32-34 napra, de teljesen rendben vagyok. Mult honapban mar a babaval is probalkoztunk, egyenlore meg nem jott meg. :)
Egyebkent anno en is azert kezdtem el szedni, mert nagyon fajdalmas volt a mensim es ossze-vissza volt. Volt, hogy 50 napra, volt hogy 26 napra jott meg. Oktober ota viszont ez a 32-34 nap van.
Szerintem ne aggodj, minden rendben lesz!!! Az igaz, hogy az ember annyi mindent olvas a neten, hogy aztan megijed, de ha egeszseges vagy, akkor nem lesz semmi gond, hidd el! Minden jot kivanok Neked!
szia. én 15 évig szedtem fogigátlót. (19,5éves koromtól)...tavaly májusban hagytam abba. mivel tanultam, így nem akcióztunk egyből, hanem csak novembertől. (ha nem lett volna a tanulás akkor természetesen nekilátunk), s Így nov. közepe körül "láttunk" neki és két menszi után jött a baba :-)
a dokim azt mondta, ezek a mai tablettáknak nem kell hónapokig tartó kiürülési idő. akár már a köv. hónapban is teherbe lehet esni anélkül hogy beteg lenne a baba. A havim egyből beállt gyógyszer után is, nem volt gond vele!
Köszönöm a válaszaitokat :)
Hát tényleg remélem, hogy nem lesz majd semmi gond :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!