Fogamzásgátló abbahagyása után mikor sikerül (het) a baba?
Azt mondta az orvos, hogy ahogy nem szedem, már próbálkozhatunk, mert ezek a mostani gyógyszerek olyanok, hogy nagyon hamar kiürülnek a szervezetből. Kíváncsi lennék, hogy Nektek mikor sikerült a baba a gyógyszer abbahagyása után? Én most minden nap ovu.tesztelek, hogy egyáltalán van-e peteérésem így, a gyógyszer után. Mik a tapasztalatok?
Köszönöm a segítséget! Igazán jól jön! :)
Szia!!A nővéremnek azonnal sikerült!!Nekem csak 1év múlva!!:(
Szerintem ez változó!!De hajrá!!Lehet neked is összejön hamar!!:)
Szia!
Én anno 5 évig szedtem gyógyszert, de az abbahagyás utáni következő hónapban terhes lettem. Majd a következő babám előtt kb. egy évig szedtem a gyógyszert aztán az abbahagyás utáni következő hónapbsn megint terhes lettem. Mind a két gyermekem okos, értelmes, semmi bajuk. Mondjuk én nem is voltam előtte dokinál, hogy gyereket szeretnék, hogy legyen, mi ilyenkor e teendő. Abbahagytam és nem védekeztünk.
A fogamzásgátlók, ha minimálisan is de olyan hormonokat tartalmaznak, amelyek nem "normális" mennyiségben okozzák a ciklus vezetését( pl. a méhnyálkahártya vékonyodása). A fogamzásgátlók és a kétpetéjű ikerterhességek között nagyfokú összefüggés van. Szép meg jó az ikerterhesség, de gyakran nagyon veszélyes, és majdnem tutibiztos a koraszülés, és ennek lehetnek hátrányai.
A 3 hónap az az időtartam, amíg helyreállhat a ciklus, (van akinek a fogitabi után borul, mint a bili -egyébként!) visszavastagszik a méhnyálkahártya, lesz újbóli normál peteérés stb.
Nem kötelező kivárni a 3 hónapot, de jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!