Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mit tennél ha fiatalon kiderül...

Mit tennél ha fiatalon kiderülne, hogy a barátnőd terhes?

Figyelt kérdés

Elméleti a kérdés, de érdekel ki mit csinálna.

Adott a szitu: 18 éves vagy épp csak érettségizni fogsz, van egy barátnőd aki hasonló korú mint te (de minimum 18).

Védekeztek mindig ha együtt vagytok de valami miatt mégis terhes lesz (nem csalt meg) lehet, hogy nem vettétek észre, hogy baj volt a gumival.

Szóval a lényeg terhes és biztosan tőled van.

Mit csinalsz? Megtartjátok és megpróbálod eltartani? Vagy tovább tanulsz és a szülőkre támaszkodsz? Esetleg megfontoljátok az abortuszt?

Én is lefogom írni a véleményem, de kiváncsi vagyok a tiétekre.

2017. febr. 27. 22:31
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Megtartanám! A párod is érettségizhet még szülés előtt, te pedig kereshetnél munkát továbbtanulás mellett. Az elején nyilván jól jön a szülői segítség, amíg beleszoktok a babázásba. Tapasztalatból mondom, az egyetemen nagyon segítőkészek, ha kisbabátok van!
2017. febr. 28. 08:35
 12/15 anonim ***** válasza:
36%

az a gumi el is szakadhat ám, nem sűrűn, de megesik

Igen, felelősségteljesen nemi életet élők ezért ellenőrzik minden aktus után...

2017. febr. 28. 13:47
 13/15 anonim ***** válasza:
93%

Nálunk ez volt a szitu. Nem gumival volt probléma, én gyógyszer mellett lettem terhes.

Mi végül úgy döntöttünk megtartjuk, szüleimnél laktunk az első pár évben, segítettek mindenben.

Még abban az évben, ahogy megszületett a lányom (4 hónapos volt) beiratkoztam mellette főiskolára.

25 éves koromra lettem teljesen önálló, addigra lett saját lakásom. 12 évig voltam együtt a lányom apjával, mikor szétmentünk akkor is képes voltam önállóan ellátni a gyerekem.

Nem mondom, hogy az én példám követendő, húzós volt nagyon az első pár év. Az együttélés volt a legnehezebb.

Mostanra elmondhatom, hogy jól élünk, mindenünk megvan ettől függetlenül a szüleim (és a jelenlegi férjem szülei is) "támogatnak" minket. Mindkét részről az a felfogás, hogy amíg megtehetik Ők szeretnének adni. Tehát ha most vállalnánk gyereket a szüleim ugyanúgy adnának mint közel 20 éve, csak ezt a pénzt most már nem a megélhetésünkre kéne fordítani, hanem "luxus" dolgokra.

2017. febr. 28. 15:16
 14/15 anonim válasza:
Az abortusz tuti nem!Senkinek sincs joga egy másik embertől megtagadni az életet.A következményeket vállalni kell.
2017. márc. 1. 19:27
 15/15 anonim ***** válasza:
a baj az, hogy a következmény nem olyan egyszerű. és nem a szülő részére gondolok, hanem hogy a gyerek issza a levét, ha nem tudja etetni, fűteni rá, vagy alapvető dolgokat megadni neki, az élet?? az felelősségteljes döntés?? sajna nem, szerintem nem
2017. márc. 1. 23:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!