Milyen mozgást szabad ill. nem szabad végezni annak, aki bármikor terhes lehet?
Folytasd nyugodtan a sportos életmódot. Sajnos én nem így tettem, féltem, hogy ártok a futassal, a kondival, így leálltam vele.
A babára másfél évet vártunk, közben rám jött jó pár kg :(
Terhességi cukorbeteg lettem persze. Most újra csini vagyok terhesen is a diéta miatt. De jobb lett volna ezt megspórolni magamnak.
Ne légy ilyen feleslegesen aggódó, mint én voltam!
En heti 4x edzek teremben illetve triatlonozok ha jobb az idö.(ilyenkor télen is van futás,uszás bent történik)
Nekem az a modszerem,hogy a menstruáciom idöpontjáig rendesen edzek,majd ha közeledik az idöpont akkor 2-3 napra megállok (igy max 1 edzés ha kimarad) ha megjön,akkor folytatom tobvább,ha nem,akkor teszt,stb és ha pozitiv akkor jön a könnyitett edzés folyamatos orvosi kontroll mellett.
Én már voltam egyszer terhes és akkor is igy csináltam.(Annyi persze hogy nem bicikliztem és a terhesseg vége felé,utolso trimeszterben inkább csak usztam.)
Ami még nagyon fontos és egyik orvos sem tudja helyetted az az,hogy figyeld magad mi az ami kellemes,mi ami kényelmes még.
A másik amire odafigyelhetsz még a kajálás.nem kell ketto helyett enned.elég plussz 300 kcal naponta.
És sok séta...terhesen hidd el iszonyat fitten tart majd,és sok segitség hogy ne vizesedj,stb.
Ha ezekre odafigyelsz tuti nem hizol el terhesseg alatt sem.
Én igy 10 kg-ot hiztam és ebböl a baba volt 4500 gr,60 cm.Szoval azt sem mondhatom hogy alultáplált lett volna.
Terhesség után szinte azonnal regenerálodtam,pedig császároztak.A hasam is gyorsan (2honap) visszament.
Sok sikert a babához és ne hagyd abba a mozgást terhesen sem,csak válaszd ki a legmegfelelöbb mozgásformát hozzá.(torna,uszás még ajánlott is)
Jókat írtok! :)
Esetleg arra valami tipp, hogy ilyenkor, mikor már nincsenek termékeny napok, de még nem is esedékes, hogy megjöjjön, csak van ez a hülye "mindjártmegjön"-érzés gyakori pisiléssel és azok előtt "terheshassal", akkor milyen mozgás a legjobb? Érzetre azt mondanám, hogy valami mozgalmasabb, de azt nem tudom, konkrétan miféle edzésnek örülne a hastájékom (amitől esetleg laposabb lehet ezekben az időszakokban is és közben mondjuk el tudok menni mosdóba, ha kell) -és persze nem ártok vele, ha esetleg lenne ott valami. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!